Mâncarea perfectă pentru următoarea ta cină. Gnocchi din cartofi, moi și delicioși. Rețeta fantastică, pas cu pas

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mâncarea perfectă pentru următoarea ta cină. Gnocchi din cartofi, moi și delicioși. Rețeta fantastică, pas cu pas
Mâncarea perfectă pentru următoarea ta cină. Gnocchi din cartofi, moi și delicioși. Rețeta fantastică, pas cu pas

Putem găsi multe rețete de gnocchi din cartofi și, în acest caz, vă vom învăța aluatul de bază și tradițional care cu siguranță nu vă va eșua. În plus, vă învățăm cum să faceți întregul proces cu o rețetă pas cu pas, astfel încât să puteți verifica în orice moment cum trebuie să iasă aluatul.

Marea diferență pe care o vei găsi cu alte aluaturi pentru gnocchi și de care va trebui să ții cont este modul de a găti cartofii. Continuați să citiți și învățați cum să faceți gnocchi din cartofi de casă, moi și delicioși.

Combinație de aur! Alfajores, desertul gospodinei moderne, cu foietaj din comerț

 

Ingrediente pentru a face Gnocchi din cartofi

 

- 1 kilogram de cartofi

- 300 de grame de făină 0000

- 2 gălbenușuri de ou

- 50 de grame de brânză rasă

- 1 lingură de desert de sare fină

- 1 praf de piper negru

- 1 linguriță de nucșoară

- 1 mână de sare grunjoasă pentru a găti gnocchi.

„La importanță”, cea mai tare rețetă din cartofi, ouă, ceapă și usturoi. O mâncare fantastică la tigaie

 

Gnocchi din cartofi - Mod de preparare

 

Pregătim toate ingredientele pentru a pregăti aluatul pentru celebrii gnocchi din cartofi de casă. Vei fi surprins cât de ușoară este această rețetă de gnocchi.

Cartofii îi spălăm bine și îi fierbem cu coaja într-o cratiță cu apă și sare. Acesta este detaliul pe care am vrut să-l scoatem în evidență pentru a ști să facem gnocchi perfecți, deoarece cartofii cu coajă absorb mai puțină apă în timpul gătitului și, în acest fel, vor avea nevoie de mai puțină cantitate de făină la prepararea aluatului de gnocchi.

Odată ce cartofii sunt fragezi, îi scoatem din cratiță și îi curățăm de coajă. Pentru a facilita această procedură le puteți înțepa cu o furculiță și puteți îndepărta coaja cu un cuțit .â

După ce am curățat toți cartofii, îi punem într-un castron și îi zdrobim cu un zdrobitor. Dacă cartofii sunt fierbinți, mult mai bine, pentru că se pot zdrobi mai ușor.

După ce am pasat bine cartofii, încorporăm gălbenușurile, brânza rasă, sare, piper și nucșoară pentru a face gnocchi de casă. Amestecăm toate ingredientele cu mâinile.

Menționam că este foarte important să adăugăm ingredientele în aceasta ordine pentru ca rețeta de gnocchi cu cartofi să fie perfectă.

Rețeta specială de cartofi prăjiți. Fă porție triplă că depășește cu mult McDonald's!

Începem să adăugăm făina puțin câte puțin și, când aluatul pentru gnocchi de casa începe să prindă consistență, îl turnăm pe blat pentru a lucra mai comod.

Frământăm suficient pentru a forma un aluat fraged și consistent. Luăm porții mici de aluat și formăm rulouri subțiri și lungi.

Gnocchii din cartofi de casă îi tăiem de aproximativ 2 centimetri jumătate, lăsând-i pe masa înfăinată să nu se lipească. Apoi, le trecem prin dinții unei furculițe, aplicând o ușoară presiune cu degetul mare. În felul acesta, gnocchii de cartofi vor lua forma pe care o cunoaștem cu toții.

Între timp, puneți pe foc o oală cu apă din abundență și o mână de sare grunjoasă. Când începe să fiarbă adăugăm cu grijă gnocchii de casă. Pe măsură ce se ridică la suprafață vor fi gata și îi putem îndepărta cu o lingură cu fantă. Iar dacă acum că știi să faci gnocchi preferi să-i congelezi pentru a-i găti altă dată, o poți face într-un recipient sau pungă de congelare potrivită, înainte de a-i fierbe.

Puteți însoți acești gnocchi din cartofi cu sosul preferat, cum ar fi un sos bolognese bun, dar vă sfătuim să le încercați cu un strop de ulei de măsline și brânză rasă. Sunt de neratat!

Maioneză cu ceapă și usturoi. Cremoasă și delicioasă, gata în 10 minute. N-ai mâncat nimic mai bun

 

Cum să faci gnocchi din cartofi - Trucuri 

 

Acum că știți cum să faceți gnocchi tradiționali din cartofi, vă vom împărtăși câteva trucuri și recomandări pentru ca rezultatul să fie și mai bun.

Vă recomandăm să așteptați până când cartofii sunt calzi înainte de a-i amesteca cu restul ingredientelor și de a forma aluatul. Dacă sunt prea fierbinți, oul se poate găti, iar aluatul se poate strica.

Făina este mai bună dacă este cernută astfel încât aluatul de gnocchi să fie mai moale.

La fel, este foarte important să adăugați făina puțin câte puțin pentru a integra doar cantitatea necesară. Dacă exagerăm, ar trebui să găim mai mulți cartofi pentru a corecta aluatul.

Din cartofi și usturoi poți face o cină de milioane! Rețetă bonus, în stil ciobănesc

Gnocchi de cartofi fără ouă

Pentru a face gnocchi de cartofi fără ouă, putem urma aceeași rețetă, dar făcând aluatul doar cu cartofi și făină, nimic mai mult! Dacă avem în vedere că ne lipsește un ingredient lichid, putem adăuga apă puțin câte puțin pentru a nu exagera. Simplu ca bună ziua!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel