Mâncare expirată în vase cu mucegai pentru românii din Diaspora aflați în carantină (VIDEO)

Alimente expirate, lăzi cu pâine și fructe depozitate direct pe podea, fără minime condiții de igienă, vase și mobilier de bucătărie pline de rugină și mucegai - asta au găsit inspectorii Protecției Consumatorilor Constanța la un hotel unde sunt cazați români aflați în carantină.

Alimente expirate, lăzi cu pâine depozitate direct pe jos, mucegai şi rugină, asta au găsit inspectorii Protecţiei Consumatorilor în urma unui control făcut la societatea care asigură mâncarea românilor care stau în carantină la un hotel din staţiunea Mamaia.

Comisarii Protecţiei Consumatorilor au controlat societatea care pregăteşte mâncarea pentru românii repatriaţi şi carantinaţi într-un hotel din staţiunea Mamaia. Aceştia au găsit mai multe deficienţe şi au dat amenzi în valoare de 13.000 lei.

 

Au fost aplicate trei amenzi în valoare de 13.000 lei

 

În urma controlului, inspectorii au găsit mozzarella, cotlet de porc sau carne tocată expirate şi mai multe alimente care nu aveau informaţii despre data limită de consum.

De asemenea, aceştia au constatat că bucătăria societăţii care asigura hrana nu avea zonă de asamblare care să permită păstrarea mesei calde, iar lăzile cu pâine erau puse direct pe jos, într-un loc neigienizat.

În bucătărie au fost găsite piese de mobilier cu urme de rugină şi mucegai, dar şi vase sau ustensile neprofesionale, din lemn sau plastic, deteriorate.

Inspectorii au mai constatat că preparatele nu erau transportate corespunzător, fiind duse la hotel în navete de plastic.

„Pentru abaterile de la legislaţia specifică protecţiei consumatorilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 13.000 lei, dispunându-se ṣi măsura opririi definitive de la comercializare pentru o cantitate de 27 kg materii prime şi preparate culinare", au transmis, miercuri, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy