Managerul Institutului Victor Babeş: "Dacă apar trei zile la rând peste 2.000 de cazuri noi de COVID, atunci e o alarmă"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Medicul Emilian Imbri, managerul Institutului Victor Babeş, susţine că recordul cazurilor noi de COVID-19 din capitală, 2.158 în 24 de ore, poate fi explicat prin creşterea numărului de teste care se fac în această perioadă.

El mai explică că mulți români se întorc în această perioadă din vacanță și că ar trebui să ne îngrijorăm dacă vor fi trei zile la rând cu peste 2.000 de cazuri. "S-au terminat și concediile, iar lumea nu se mai ferește de testare, pentru că înainte de a pleca în concedii se cam fereau și spuneau: lasă, că poate apuc să plec în concediu și nu mă testez, că dacă mă găsesc pozitiv și risc să îmi strice concediu.

Acum este final de concediu, lumea s-a întors masiv, împreună cu copiii, au dat unii de alții, bucuria de prin birouri și prin instituții a crescut destul de mult, protecția a scăzut foarte mult, ca atare era de așteptat", a explicat Emilian Imbri pentru b1.ro.

"Dacă apar trei zile la rând, atunci începem să ne gândim la faptul că e o alarmă. Nu intram încă în starea de foc, dar este o alarmă. Trebuie să fim prudenți. Cei care coordonează sistemul de sănătate va trebui să se gândească la planurile de extindere a zonei COVID, a zonei de internare și există spitale care pot să intre în acțiune. Sigur că dereglăm activitatea pe alte planuri, dar dacă va fi nevoie. Cred că asta se va întâmpla", a mai precizat Emilian Imbri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel