Mama Luizei Melencu reclamă violenţă verbală la recoltarea de probe: "Un comisar m-a ameninţat"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, a declarat, luni, că a fost obligată şi ameninţată de un comisar de poliţie să dea probele biologice şi cele de ADN la Institutul de Criminalistică, precizând că a vrut să se răzgândească, dar apoi a fost obligată să dea respectivele eşantioane.

"Am fost umiliţi. Am fost umiliţi. Nu sunt de acord cu ce se întâmplă aici, nu am fost de acord. Mi s-au spus nişte reguli, când acest domn nu l-a lăsat pe acel domn care trebuia să ne ia testele să ne explice despre ce este vorba, pur şi simplu, s-a înfuriat şi a zis că mă ia cu forţa. Am fost obligată, pur şi simplu obligată. Am fost umiliţi. Am fost forţată, pur şi simplu, m-am răzgândit, nu am mai vrut să dau acest test. Nu-mi plac regulile care s-au pus aici, nu l-a lăsat să ne explice despre ce e vorba , acel comisar a luat foc şi pur şi simplu m-a ameninţat", a declarat Monica Melencu, la ieşirea de la sediul Institutului Naţional de Criminalistică.

Femeia a spus că i-au fost recoltate probele împotriva voinţei sale.

"Dânsa a fost de acord, a venit să respecte hotărârea judecătorească. Deci dânsa nu s-a supus şi că a înţeles cu ce se întâmplă. A venit şi s-a supus unei hotărâri judecătoreşti, bună, proastă, cum o fi, o atacăm. S-a supus acestei hotărâri judecătoreşti, dar a avut această pretenţie şi şeful laboratorului de criminalistică a început să-i explice doamnei, cu o hârtie, cu nişte scheme, ce înseamnă ADN, ce vor să-i facă, exact cum toată ţara a spus. În momentul în care şeful laboratorului a început să dea amănunte despre ADN, ce înseamnă, că probele se iau separat, domnul comisar Ciobanu a spus că dânsul dirijează ancheta, cu toate că era în laboratorului şefului de laborator, nu l-a mai lăsat , l-a repezit, i-a interzis să mai vorbească geneticianului şi a spus «vă iau cu forţa, nu mai vă dă nimeni nicio explicaţie»", a declarat şi avocatul familiei Melencu, Tonel Pop.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că la sediul IGPR s-a prezentat Monica Melencu, pentru a-i fi prelevate probe biologice.

"Facem precizarea ca aceasta este o măsură procedurală dispusă in cadrul anchetei penale coordonate de procurori din cadrul Diicot.Totodată, vă reamintim că specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică recoltează probele biologice de la persoane sau ADN, prin metode neinvazive, respectiv, periajul mucoasei bucale, numai in conformitate cu Legea 76 din 2008 si HG 25/2011 privind normele de aplicare a legii respective. Recoltarea se face în baza unei ordonanţe de recoltare, după completarea unei fişe cu datele personale ale persoanei de la care se preleveaza şi cu consimtamantul acesteia. Prelevarea probelor biologice se realizează utilizând truse de recoltare, standardizate, recunoscute internaţional.Specialistii din cadrul INC (Serviciul de Analize Genetice Judiciare) i au adus la cunostinta partii civile si avocatului ales procedura de prelevare efectuata si diferenta dintre metodele de stabilire a profilului genetic autozomal (cromozomial) si respectiv profil genetic mitocondrial", potrivit sursei citate, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel