Mama fetei de 11 ani violată de tată a întors capul în fața comportamentului bărbatului: „A spus că dacă îi aruncăm fetele peste gard, acolo le vom găsi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Reprezentanții primăriei din comuna unde fetița de 11 ani a fost violată de propriul tată, în timp ce mama se afla în străinătate, susțin că femeia nu și-a crezut fiica atunci când aceasta i-a cerut ajutorul. Mai mult, aceasta se mutase de acasă la un concubin înainte de a pleca în străinătate și a solicitat reprezentanților primăriei că nu dorește să se mai ocupe de creșterea fetițelor.

Cazul fetiței de 11 ani din județul Vaslui abuzată sexual de propriul tată încă de la vârsta de 9 ania stârnit indignare în rândul comunității locale. Reprezentanții primăriei din comună se declară mâhniți că nu au reușit să descopere mai devreme abuzurile, deși monitorizau această familie încă din anul 2019.

Citește  mai multe: Fetița de 11 ani violată de tată cât mama muncea în străinătate, mesaje sfâșietoare: „Mami, vino să mă salvezi! Mai bine mă spânzur“

Deseori Mara era chemată la Primărie pentru a-și face temele, pentru că nu avea semnal acasă, spune o asistentă socială care se întâlnea cu fetița și știa că se confruntă cu probleme acasă, însă nu s-au gândit „la așa ceva”. „I-a fost foarte frică de ce s-ar putea întâmpla dacă tatăl va afla că l-a reclamat. Era amenințată atât de puternic, încât s-a temut că este în stare să o omoare. Eu mă întâlneam des cu ea, din septembrie am inclus-o într-un proiect educațional derulat cu o fundație din Bârlad. Am recomandat ca fetița să beneficieze de consiliere. Ne gândeam că se confruntă cu probleme, că practic luase atribuțiile de mamă pentru surorile mai mici, dar nu ne-am gândit la așa ceva”, mărturisește asistenta socială, potrivit Libertatea.ro.

Abia în momentul în care a fost inclusă în programul de consiliere psihologică, Mara și-a făcut curaj și a vorbit. A povestit și că o anunțase pe mamă încă din luna februarie că „tatăl s-a dat la ea”, dar nu a fost crezută. Pe lângă alertarea Poliției, asistentul social a contactat-o telefonic pe mama fetiței. „Mi-a spus că știe ceva, dar nu crede că s-a întâmplat așa ceva, că fetița minte. Înțeleg că a avut loc o întrunire în familie, tatăl s-a jurat că nu e adevărat, iar mama l-a crezut pe el. Consider că și mama are o vină. Ea nu a dat curs celor spuse de fetiță. Totul s-a întâmplat după ce mama și-a lăsat fetele la tată și a plecat”, a subliniat asistentul social al primăriei.

Vezi și: Un bărbat şi-a violat fiica de 11 ani, în timp ce mama ei muncea în străinătate. Polițiștii l-au reținut

De altfel, mama fetiței, în vara anului 2019, când a părăsit domiciliul conjugal din cauza violențelor soțului, a solicitat reprezentanților primăriei că nu dorește să se mai ocupe de creșterea fetițelor. „Mama plecase la un concubin dintr-un alt sat înainte de a pleca in strainătate. Inițial a luat fetițele cu ea, însă, după două săptămâni, pe două dintre ele le-a trimis înapoi la tată. Ulterior și pe celelalte două fetițe le-a trimis la domiciliul tatălui, invocând că nu are cu ce să le crească.

Atunci am încercat să consiliem mama, să se ocupe de creșterea fetițelor, însă nu a fost de acord. Ne-a spus că dacă îi aruncăm fetele peste gard acolo le vom găsi și a doua zi. Tatăl a refuzat că fetele să fie preluate de Protecția Copilului luându-și angajamentul scris că se va ocupa el de creșterea fetelor”, au mai precizat oficialii primăriei, menționând că efectuau vizite aproape în fiecare lună la domiciliul tatălui.

Mama Marei susține acum că de fapt și-a crezut fetița, însă nu a anunțat Poliția „de frică să nu o omoare”. „Îl credeam în stare, în anii trecuți s-a dat și la mama mea. Când este beat este în stare de orice”, a spus femeia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel