Mama e în Germania, tatăl i-a părăsit: Băiețel de 9 ani, „părinte“ pentru cele 4 surioare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

La numai 9 ani, Florin are pe umeri poveri grele și pentru un adult. El trebuie să aibă grijă de cele 4 surioare ale sale mai mici, după ce tatăl l-a părăsit, iar mama a plecat la muncă în Germania. 

Lăsat în grija bunicilor bolnavi, după ce tatăl i-a părăsit, iar mama a plecat la muncă în Germania să facă rost de bani pentru întreţinerea lor, Florin se simte direct responsabil pentru cele 4 surori mai mici, cu vârste între 1 și 6 ani. Cazul său a intrat în atenția reporterilor de la Știrile Pro Tv, care i-au prezentat, pe larg, cazul.

După ce tatăl nu a dat niciun de viață de aproape un an, mama lor a fost nevoită să plece la muncă în Germania ca să facă rost de bani. Acasă nu aveau decât un cal și o capră și multe lipsuri și nevoi. Cei mici au rămas în grija bunicii - bolnavă cu inima - și a bunicului, mai tot timpul plecat la muncă prin sat cu ziua. Florin o ajută foarte mult pe bunica la treburile gospodărești, dar nu-și neglijează școala și visează să fie actor când va fi mare.

„La toate activitățile a obținut calificativele FB, participă la concursuri interactive naționale și internaționale. Să știți că în fiecare dimineață vine cu surioarele lui la școală, este ocrotitor și este ca un părinte”, a declarat Liliana Carciuc, unul dintre profesorii lui Florin.

„M-a lăsat acasă cu 50 de lei, să mă descurc cu 5 copii“

 

Momentan,cei cinci copii și cei doi bunici locuiesc toți în casa unei rude, iar dacă bunicii ar păți ceva, copiii ar putea ajunge în stradă. O fundație caută o casă pe care să o cumpere pentru toată familia. Copiii speră ca mama lor să se poată întoarce cât mai repede în țară, să fie lângă ei.

Nu avea ce să le pună pe masă. M-a lăsat acasă cu 50 de lei, să mă descurc cu 5 copii. I-am zis să se ducă, că eu o să mă descurc cu ei”, a spus Maria Petraș, bunica copiilor, reporterilor Pro Tv.

O fundație care a aflat despre cazul lor s-a oferit să îi ajute, însă pentru a le putea cumpăra o căsuță doar a lor, mai este nevoie de bani, de care însă nu dispun. 

 

Cei care vor să ajute familia pot folosi următoarele conturi:

- IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22

- IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Trebuie trecuta mentiunea: donatie pentru familia Băștic din Dobârceni/Botoșani

Numar telefon al bunicii copiilor: +40727013293

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel