Mama care și-a ucis fetița de 2 luni pentru că plângea, în timp ce tatăl era la muncă în Anglia, suspectată și de alte agresiuni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Observator
Sursa foto: captură Observator

O mamă de 24 de ani şi-a ucis în bătaie fetiţa de două luni pentru că nu se oprea din plâns. O crimă anunţată, care ar fi putut fi evitată. Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt ştia că femeia îşi abuza copilul. În urmă cu o lună, bebeluşul a ajuns la spital, iar medicii au descoperit urmele de lovituri. Doar că ancheta s-a blocat acolo. Protecţia Copilului nu a mai făcut nimic, pe motiv că... nu i-a anunţat nimeni că mama a fost externată. Femeia de cetăţenie lituaniană şi-a recunoscut fapta şi a fost arestată.

Apelul la 112 a venit din comuna Stoeneşti. Femeia de 24 de ani şi-a ucis fetiţa la doar câteva zile după ce împlinise două luni. O crimă care i-a şocat până şi pe anchetatori. Tânăra mamă şi-a lovit copilul până la moarte pentru că nu se oprea din plâns. La sosirea medicilor şi a poliţiştilor, femeia ar fi încercat să-i inducă în eroare.

„Plângea. Era acolo în genunchi şi plângea”, spune un localnic.

 

Medicii au descoperit că fusese lovită

 

În ziua crimei, femeia a postat pe Facebook o poză cu fratele mai mare al fetiţei. Un copil de nici doi ani, care se afla în casă în momentul crimei. Şi care ar fi văzut şi alte orori. În urmă cu o lună, femeia şi-a dus fetiţa la spitalul din Slatina. Medicilor le-a spus că se simte rău, dar în urma analizelor, aceştia au descoperit că fusese lovită. Conducerea sitalului a sesizat imediat Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, în timp ce bebeluşul a fost transferat împreună cu mama la spitalul Marie Curie din Bucureşti.

„Colegii mei au luat legătura cu Primăria Stoeneşti pentru a verifica aspectele din cadrul familiei. Am solicitat Primăriei să ne informeze în momentul externării şi rezultatele anchetei pe care o fac alături de Poliţie în acest caz”, a spus Rădița Piroșca, director DGASPC Olt, potrivit Observator.

Între timp, DGASPC nu a mai făcut nimic. Potrivit Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt, asistentul social din comună trebuia să anunţe de îndată ce mama şi bebeluşul revin în mediul familiar. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, pentru că angajatul primăriei a uitat să-şi ducă sarcina la bun sfârşit.

„Primăria şi Poliţia Stoeneşti au luat legătura cu spitalul Marie Curie şi nu ştiu exact, dar am înţeles că concluzia ar fi fost că nu s-a dovedit un abuz din partea mamei, dar nu ştiu exact, nu avem nicio informare în acest sens”, a adăugat Rădița Piroșca.

 

Bebeluşul nu prezenta şi urme de violenţă pe corp

 

Medicii de la Marie Curie spun că bebeluşul avea traumatisme la cap, dar au crezut varianta mamei, care le-a spus că, de fapt, fetiţa căzuse. În plus, bebeluşul nu prezenta şi urme de violenţă pe corp. Abia în faţa procurorilor, femeia şi-a recunoscut fapta. Nu e exclus să fi suferit de depresie post-natală. Femeia are cetăţenie lituaniană, dar era stabilită demult în România. Tatăl fetiţei era plecat la muncă, în Anglia, în momentul crimei.

„Dacă e străină şi nu ştie româneşte, ce să vorbim. Decât trece şi dădea din cap şi noi la fel, atât”, declară un localnic.

Mama a fost arestată preventiv. Copilul mai mare a rămas în grija bunicilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel