Mama adoptivă a Sorinei, despre cum a fost târâtă din casă: "Eram în maşină. Altfel nu se putea"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Declaraţii surprinzătoare din partea Ramonei Săcărin, cea care a adoptat-o pe fetiţa din Baia de Aramă. Aceasta susţine că minora era traumatizată zilnic în casa asistenţilor maternali, care ar fi fost abuzivi şi cu angajaţii Direcţiei de Protecţie a Copilului şi că procuroarea filmată târând fetiţa a fost nevoită să facă asta, fiind "singura soluţie".

"Încerc să trec peste acest moment și să o ajut și pe ea să treacă peste acest moment, deși încă nu mi-a zis nimic, încerc să mă gândesc că e cu siguranță traumatizată", a declarat Săcărin, la Digi24.

Întrebată de scena de vineri, în care Sorina a fost târâtă din casă, mama adoptivă susţine că a fost singura soluţie.

"Ce s-a întâmplat vineri era nenecesar. Din păcate, nu se putea altfel. E rezultatul unei luni întregi în care noi, ca părinți, am încercat să ne recuperăm copilul, am bătut la toate ușile autorităților din țara asta. Nu cred că a rămas un loc în care să nu fi mers şi să cerem ajutor. Am făcut tot ce ar fi făcut orice părinte, al cărui copil era reţinut ilegal, de o persoană fără drept. Dacă acest lucru se întâmpla unui copil natural al nostru, am fi făcut exact același lucru", a mai spus Ramona Săcărin, la acelaşii post de televiziune.

 

Mama adoptivă a Sorinei: "Nu se putea altfel"

 

Mama adoptivă susţine că a mers la mai multe întâlniri cu Sorina, la care participa asistenta maternală şi doi angajaţi ai DGASPC. Săcărin spune că angajaţii erau nevoiţi să o îndepărteze pe asistenta maternală ca minora să se poată relaxa în preajma părinţilor adoptivi.

"Nu doar că am relatat, am cerut chiar să se scoată copila din accel mediu toxic şi să fie pusă într-o altă formă de plasament temporară", spune femeia.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă dă de PĂMÂNT cu procuroarea care a târât-o pe Sorina: "Nu a înţeles NIMIC"

Ramona Săcărin a dezvăluit că era în maşină în ziua în care Sorina a fost ridicată de procuroarea însoţită de mascaţi.

"Am văzut imaginile. Eram în maşină şi am preluat copilul de la procuror. Eram în afara curţii familiei, în maşină, unde am aşteptat până când copilul a fost scos din impobil. Eu, soţul şi în maşină mai erau psihologul şi un asistent al DGASPC Dolj.

A fost senzaţia că este o situaţie nefericită dar, din păcate, singura care putea să stopeze această situaţie. Aceste imagini au venit după nenumărate încercări ale Poliţiei Locale, ale DGASPC Mehedinţi de a se târgui cu această familie, cu toate rudele, cu toată comunitatea de la Baia care a înţeles că noi suntem americanii care am venit să răpim un copil, să îi luăm organele. Copilul, stresat şi traumatizat că am venti să îi facem rău, bineînţeles că nu dorea să plece din curtea aia. Ne-a povestit că o învățau cum să se comporte, să refuze să plece", a mai declarat mama adoptivă, la Digi24.

 

Ramona Săcărin: "Trebuia să i se retragă atestatul asistentei maternale"

 

Ramona Săcărin nu se teme că fetiţa va fi traumatizată după episodul de vineri care, spune ea, a fost cauzat de asistenul maternal şi familia sa.

"Nu ne facem griji pentru Sorina din acest punct de vedere. A fost o situaţie nefericită care putea fi evitată dacă acestei doamne asistent maternal nu i se permitea să aibă acest comportamernt abuziv, în care să nu îşi îndeplinească sarcinile de serviciu, să nu i se retragă atestatul încă din perioada de potrivire, când ar fi trebuit, aceste imagini nu ar fi trebuit să aibă loc... dacă toată lumea îşi făcea treaba faţă de persoane de felul ăsta.

Dn cauza comportamentului abuziv al acestei doamne, Protecţia Copilului şi-a cam luat mâinile de pe ea. Doamna avea un suport la nivel local, un fel de cârdăşie locală comună în zonă şi avea un comportament extrem de abuziv faţă de angajaţii Direcţiei, încă de anul trecut.

De atunci trebuia acestei doamne să i se retragă atestatul. Aceste persoane sunt responsabile pentru felul în care a fost copilul nostru de acolo. Ele ar trebui să aibă procese de conştiinţă despre cum a trebuit acest procuror să scoată copilul din acel mediu", a mai declarat mama adoptivă a Sorinei, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel