Mai mulți români, evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei: Descinderi de amploare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova efectuează, joi, 15 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile, nouă persoane urmând să fie duse la audieri.

Conform IPJ Prahova, descinderile au loc la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018-2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenţilor economici administraţi achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influenţa negativ obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul preliminar în cauză este de 10.089.756 de lei”, arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, nouă persoane vor fi duse la audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara.

 

Vezi și 

 

Peste 120 de percheziții la interlopii cu săli de jocuri de noroc. Câștigătorii, împiedicați să-și ia premiile mari

 

Peste 120 de percheziții ale DIICOT au loc la interlopi care dețineau săli de jocuri de noroc în toată țara și care duceau adevărate lupte pentru controlul zonelor. De asemenea, respectivii intimidau și nu dădeau banii clienților care obțineau câștiguri însemnate. 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 123 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel