Mai mulţi poliţişti români de frontiera, infectaţi cu coronavirus

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
elicopter_frontiera.
elicopter_frontiera.

Focar de COVID-19 la Poliţia de Frontieră Halmeu, Satu Mare, unde 10 poliţişti de frontieră au fost testaţi pozitiv în ultimele zile.

Un polițist se află în izolare la domiciliu, iar alți doi așteaptă rezultatul testului în decursul zilei de azi, potrivit Sindicatului Europol. Totodată, sindicatul atrage atenția asupra faptului că, deși ministrul Vela a promis încă din luna aprilie ca și polițiștii vor primi stimulent de risc similar cadrelor medicale și profesorilor, ar fi fost doar "o promisiune pur electorală".

"Chiar dacă stimulentul de risc se acordă din fonduri europene nerambursabile, care nu au nicio legătură cu fondurile de la bugetul de stat, nu putem înțelege decât o rea-voință din partea actualei guvernări la adresa colegilor aflați în prima linie. Înființăm poliții după poliții pentru imagine, însă problemele stringente sunt lăsate nerezolvate. Măcar acum în al 13 -lea ceas, guvernanții trebuie să conștientizeze importanța personalului din sistemul de apărare și ordine publică, care se află în prima linie, și totodată solicităm ministrului Vela, ca în prima ședință de guvern să propună modificarea actului normativ care reglementează acest drept", a mai transmis Sindicatul Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel