Alertă în Marea Britanie: Mai multe fabrici de prelucrare a cărnii, focare de infecție cu COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Mai multe fabrici de produse alimentare, în special de prelucrare a cărnii de porc şi pui, din Regatul Unit au fost afectate de cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor lor şi două dintre ele au fost închise, s-a aflat vineri din surse concordante, scrie AFP, citat de Agerpres. 

Într-o astfel de unitate, 2 Sisters, situată în Llangefni în nordul Ţării Galilor, au fost raportate 58 de cazuri pozitive. Activitatea la fabrică a încetat pentru 14 zile "cu efect imediat", a anunţat grupul. Producţia, asigurată de 560 de persoane, a fost transferată la alte abatoare.

La o altă fabrică de alimente, situată în Wrexham, Ţara Galilor, 38 de lucrători au fost testaţi pozitiv, dar reprezentanţii acesteia spun că aceste cazuri reflectă o creştere a numărului de cazuri la nivel local, mai degrabă decât o contagiune la faţa locului. 38 dintre cei 1.500 de angajaţi sunt absenţi, dar nu au fost identificate cazuri de spitalizare sau cazuri grave, potrivit grupului american Oscar Meyer, care deţine fabrica.

În West Yorkshire, o fabrică de prelucrare a cărnii, Kober meat, a fost închisă de proprietarul său, grupul de retail Asda, care a declarat că a acţionat rapid şi a avertizat autorităţile medicale, astfel încât toţi angajaţii să fie testaţi. Nu a fost specificat numărul angajaţilor infectaţi.

Cazurile de COVID-19 s-au înmulţit în ultimele săptămâni şi luni în abatoarele din mai multe ţări, precum Franţa, Germania, Australia, Spania sau Brazilia.

Marea Britanie este ţara cea mai lovită de pandemia din Europa, cu peste 42.000 de decese, a treia din lume după Statele Unite şi Brazilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel