Autonomie Ținut Secuiesc. Maghiarii s-au înfuriat. Depun un nou proiect de lege

Narcis Popa / 30 apr 2020, 12:11 Salveaza PDF Comentarii

Secuii anunță că nu renunță la proiectul de autonomie chiar și după mesajul ferm al lui Klaus Iohannis care respinge așa ceva. Izsak Balazs anunță că deja se pregătește o nouă propunere legislativă pentru autonomia Ținutului Secuiec și se întreabă de ce acum s-a dat un 'nu' atât de prompt. Totodată, acesta atrage atenția asupra folosirii unui ton incitant și spune că viitorul țării nu se poate clădi pe ură. 

Izsak Balazs, președintele Consiliului Național Secuiesc (CNS), a anunțat că va cere structurii să hotărască înaintarea pentru a cincea oară a propunerii legislative privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc. De altfel, inițiatorii proiectului sunt deputații Zsolt-Istvan Biro și Jozsef-Gyorgy Kulcsar-Terza, care au candidat pe lista UDMR din partea CNS.

„Vom analiza. Sunt ferm şi sunt hotărât, ca preşedinte al Consiliului Naţional Secuiesc, voi cere CNS să hotărască şi înaintarea pentru a cincea oară a proiectului de lege privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc (...) La prima înaintare în Parlament a proiectului, în 2004, a fost o dată dezbătut în Senat, s-a refuzat fără să fie dezbătut, apoi a urmat în Senat şi Camera Deputaţilor, au trecut 7 ani, din 2004-2012, nu a fost atât de urgent pentru clasa politică română să dea un 'Nu' atât de prompt ca acum. Probabil vor veni analiştii şi vor spune cui se datorează această promptitudine, această grabă şi folosirea unui ton deseori incitant. Nu este nevoie, nu se rezolvă crizele şi nu se poate clădi viitorul unei ţări pe ură", a declarat Izsak Balazs, pentru Agerpres.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy