Mafia traficanților de migranți, ZGUDUITĂ din temelii în România: Câștigau MILIOANE de euro din tragedia amărâților (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O rețea internațională de trafic de migranți a fost destructurată în urma unei anchete comune a polițiștilor din România, Germania, Marea Britanie, Turcia și Ungaria.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza județului Timiș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Gruparea, alcătuită din 36 de persoane, a transportat spre Germania 580 de migranți câștigând de pe urma lor aproape 2.000.000 de euro. Liderul eacestei grupări acționa din Marea Britanie.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014 – 2018, grupul infracţional organizat cu caracter transfrontalier a acţionat în mod coordonat, în scopul comiterii de infracţiuni de trafic de migranţi, prin organizarea deplasărilor frauduloase a cetăţenilor din Irak, Iran şi Siria către state din vestul Europei, prin îndrumarea, călăuzirea, transportul, transferul şi adăpostirea acestora, prin ţările de tranzit de pe rutele Irak/Iran/Siria – Turcia – Grecia/Bulgaria/Serbia – România, cu destinația finală Germania, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 euro şi 20.000 euro/persoană.

Procurorii au stabilit că migranții care ajungeau în România plecau din Timişoara către țările din vestul Europei. Transportul lor până la destinație dura cel puțin 20 de ore și se făcea de cele mai multe ori cu TIR-uri. Migranții erau ascunși în interiorul remorcilor printre mărfurile transportate și nu aveau acces la mâncare, apă şi toaletă.

În data de 13 noiembrie 2019 s-au efectuat simultan percheziții în Germania, Turcia și România. În Germania au fost deja condamnați patru șoferi la pedepse cuprinse între un an și opt luni și cinci ani de închisoare.

O altă persoană a fost trimisă în judecată de autoritățile din Ungaria, iar liderul grupării a fost arestat pe teritoriul Marii Britanii în baza unui mandat internațional emis de autoritățile germane și urmează a fi extrădat.

Autoritățile din Turcia au emis mandate de arestare pe numele a 14 suspecți.

Un alt membru al grupării care organiza transporturile frauduloase de migranți pe ruta Serbia – Romania – Germania a fost reţinut în Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel