MAE salută începerea procesului în cazul doborârii zborului MH17 în care 298 de persoane au murit

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură themoscowtimes.com
Sursa foto: captură themoscowtimes.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, astăzi, că salută începerea procesului penal în cazul doborârii zborului MH17 și tragerea la răspundere a celor responsabili. La bord se aflau 298 de persoane care și-au pierdut viața.

MAE arată că procesul în cazul doborârii MH17 începe în data de 9 martie.

„Ministerul Afacerilor Externe salută debutul, la 9 martie 2020, al procesului penal în cazul doborârii zborului MH17, o etapă esențială în clarificarea circumstanțelor prăbușirii aeronavei și tragerea la răspundere a celor responsabili. Ministerul Afacerilor Externe își exprimă încrederea că procesul va conduce la stabilirea adevărului, înfăptuind, astfel, actul de justiție pentru cele 298 de victime ale tragediei și apropiații lor", potrivit unui comunicat MAE.

 

Aeronava MH-17, doborâtă în estul Ucrainei

 

Totodată, MAE reiterează susținerea pentru activitatea Echipei Comune de Anchetă (Joint Investigation Team/JIT) în instrumentalizarea cazului și solicită tuturor statelor să colaboreze, în continuare, pentru derulare a anchetei, în conformitate cu prevederile rezoluției Consiliului de Securitate 2.166 din 2014.

Aeronava MH-17 aparținând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă la 17 iulie 2014, în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur.

La bord se aflau 298 de persoane care și-au pierdut viața (283 de pasageri și 15 membri ai echipajului).

În acest tragic incident aviatic a murit și o persoană care deținea și cetățenia română.

Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanți ai autorităților judiciare și polițienești din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia și Malaysia. La 19 iunie 2019, Parchetul General olandez a anunțat demararea acțiunii penale împotriva a patru suspecți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel