MAE: Românii care merg în Norvegia stau în autoizolare 10 zile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură NRK
Sursa foto: captură NRK

Autoritățile norvegiene păstrează și după 15 iulie măsura de autoizolare pentru 10 zile în cazul românilor care merg în Norvegia, au transmis, vineri, reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE a transmis că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile norvegiene Ambasadei României la Oslo, persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor continua, și după data de 15 iulie să fie supuse regimului aplicabil în prezent.

Cu alte cuvinte, românii vor fi plasați în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian.

MAE precizează că, potrivit autorităților norvegiene, din data de 15 iulie, măsura autoizolării se va aplica în funcție de rezidența persoanei în cauză, astfel încât cetățenilor români cu rezidență permanentă într-una din țările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă măsura autoizolării.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo + 47 22 561237, + 47 22 446951, + 47 22 556832 și + 47 22 558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice + 47 99 153137.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51923 , http://oslo.mae.ro/ și http://www.mae.ro/.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel