MAE, avertizare pentru românii din Franța. Transportul public va fi paralizat de greve

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în Franța asupra manifestațiilor și acțiunilor de protest care vor avea loc, vineri, în mai multe orașe ale țării. Instituția atenționează că ar putea fi perturbat transportul public, inclusiv în Paris. 

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că, în numeroase orașe, sunt prevăzute manifestații și acțiuni de protest pentru data de 24 ianuarie 2020. SNCF (compania națională de căi ferate) și RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) anunță că sunt posibile perturbări în transporturile publice. Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) amintește pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situația zborurilor, fiind posibile perturbări ale zborurilor", arată MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că pentru zborurile operate de compania Air France, informațiile pot fi consultate pe site-ul companiei. De asemenea, informații referitoare la orarul trenurilor sunt disponibile pe pe site-ul SNCF.

De mai mult timp francezii protestează din cauza reformei pensiilor anunțată de președintele Emmanuel Macron. Principala nemulțumire a manifestanților este propunerea de creștere a vârstei de pensionare în Franța.

Emmanuel Macron a spus că reformele sunt esențiale pentru a simplifica sistemul de pensii, dar adversarii săi susțin că asta va însemna că mulți francezi vor trebui să lucreze mai mult decât până acum.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență", potrivit sursei menționate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel