MAE, avertizare de călătorie pentru Portugalia: Grevă de 3 zile în aeroporturi

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
O companie americană celebră de zboruri vrea să desființeze locurile de la clasa întâi deoarece "clienții nu le cumpără"
O companie americană celebră de zboruri vrea să desființeze locurile de la clasa întâi deoarece "clienții nu le cumpără"

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Portugalia că au loc greve în aeroporturi și au loc întârzieri.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Portugalia că Sindicatul Național al Muncitorilor din Aviația Civilă (SINTAC) a anunțat intrarea în grevă a personalului de asistență tehnică la sol, angajat în structurile aeroporturilor din Lisabona, Porto, Faro și Funchal, începând cu 26 august și până la 28 august 2022, inclusiv. Astfel, vor fi înregistrate întârzieri în programul de zbor al companiilor aeriene.

În aceste condiții, cetățenii români care urmează să efectueze deplasări în aceste zile sunt rugați să-și confirme zborurile cu companiile aeriene, înainte de a se îndrepta către aeroporturi. Informațiile actualizate permanent referitoare la companiile aeriene afectate de grevă sunt disponibile pe site-ul: https://www.portway.pt/pt/media/noticias/ .

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, precum și pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" ( https://www.mae.ro/app_cs ), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

MAE, atenționare de călătorie pentru Spania: grevă a însoțitorilor de zbor în perioada 28 august - 6 septembrie

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească înspre şi dinspre Spania pe cale aeriană că mai multe organizaţii sindicale au anunţat o grevă a însoţitorilor de zbor ai companiei aeriene Iberia Express în perioada 28 august - 6 septembrie, ceea ce va genera blocaje ale curselor operate de companie.

Pentru prevenirea unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, MAE le recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând pagina web sau contactând direct operatorul de zbor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluat de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel