MAE, anunț despre singurul român care se află în Wuhan, epicentrul virusului ucigaș

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministerul de Externe a transmis, joi, că singurul român care se află în Wuhan și-a exprimat dorința de a se întoarce în România. Ambasada României la Beijing este în contact permanant și cu ceilalți doi cetățeni aflați în provincia Hubei. 

"Ambasada României la Beijing este în contact permanent atât cu cei trei cetățeni români care se află în provincia Hubei, cât și cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate în Republica Populară Chineză în vederea gestionării situației menționate. MAE precizează că cetățeanul român care se află în orașul Wuhan și-a exprimat intenția pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise și înregistrate în evidențele instituțiilor europene și ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția precizează că Ambasada României menține contactul în permanență și cu ceilalți doi români aflați în provincia Hubei.

"În ceea ce privește ceilalți doi cetățeni români care se află într-o altă localitate din provincia Hubei, Ambasada României la Beijing menține contactul în permanență cu angajatorul acestora și cu autoritățile chineze pentru identificarea unei modalități optime de repatriere având în vedere restricțiile impuse în zonă.Totodată, MAE este în legătură nemijlocită cu structurile de gestionare a crizelor din cadrul ministerelor de externe ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene și cu organismele europene relevante în vederea realizării unui schimb de informații în timp real și a întreprinderii măsurilor necesare în vederea repatrierii cetățenilor români aflați în Republica Populară Chineză", se mai arată în comunicatul transmis de către MAE.

MAE subliniază că poate asigura asistență și sprijin pentru revenirea în țară a persoanelor care solicită acest lucru.

Ministerul de Externe a transmis, luni, pentru MEDIAFAX, că în prezent sunt trei români în provincia Hubei, China, însă starea lor de sănătate este bună. Instituția anunță că alți 120 de români se află în Hong Kong, 70 în Macao. Sunt și studenți români cu care ambasada ține legătura, însă numărul lor nu e precizat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel