MAE, anunț despre accidentul mortal cu români din Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Opt români au fost implicați într-un grav accident produs în Italia, în urma căruia 4 au murit, iar 3 au fost răniți și au ajuns la spital, precizează MAE. Un alt român este în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne, cât și Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat referitoar la accidentul rutier produs vineri în provincia Arezzo și au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Citește și: Italia. Tatăl român și-a omorât 2 copii și părinții, în accidentul pe care l-a provocat. Poliția a decis vinovatul și dinamica

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicați opt cetățeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar un alt cetățean român este în afara oricărui pericol. Membri de familie ai cetățenilor români au fost informați cu privire la acest accident.

Până la acest moment, la nivelul consulatului general nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autoritățile locale și cu unitățile medicale în care sunt internați cetățenii români, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, în funcție de solicitări”, transmite MAE.

Citește și: Italia. Patru ROMÂNI, morți într-un accident groaznic. Doi copii, printre victime

Potrivit La Repubblica, accidentul s-a produs pe autostrada A1 dintre Arezzo și Monte San Savino. O mașină în care se afla o familie din România - mamă, tată, 4 copii și bunicii paterni - s-a izbit puternic de un TIR. O fetiță de 10 luni, un băiat de 10 ani și bunicii celor doi copii au murit în urma impactului, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel