MAE anunță că șoferii vor aștepta mai mult la frontiera cu Bulgaria

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că timpul de așteptare la punctele de frontieră ar putea crește în perioada 24 februarie – 1 martie 2020.

„Începând cu data de 1 martie 2020, autoritățile bulgare vor da în folosință sistemul e-TOLL de taxare rutieră în baza distanței parcurse (în km) pentru categoria de autovehicule de transport marfă și pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone. Vigneta electronică bulgară, cu valabilitate de o săptămână, destinată acestei categorii de autovehicule va mai putea fi achiziționată doar până la data de 23 februarie 2020", au transmis reprezentanții MAE într-un comunicat remis, vineri, MEDIAFAX.

În perioada 24 - 29 februarie 2020, pentru categoria de autovehicule de transport marfă și pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone vor putea fi achiziționate doar vignete electronice bulgare cu valabilitate de o zi.

Astfel, se recomandă cetățenilor români să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea frontierei către Bulgaria, în special pentru autocamioane și autocare cu masa mai mare de 3,5 t.

 

MAE recomandă românilor să se informeze din timp

 

Începând cu data de 1 martie 2020, Departamentul "BGTOLL" al Agenției Executive "Infrastructură Rutieră" din cadrul Ministerului Transporturilor, Comunicării și Tehnologiei Informaționale din Bulgaria, responsabil cu gestionarea problematicii implementării noului sistem e-TOLL și colectării taxelor de drum aferente, va organiza echipe mobile ce vor asigura informarea și sprijinirea șoferilor în vederea obținerii autorizațiilor necesare, în vederea prevenirii formării de coloane.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care tranzitează teritoriul bulgar să se informeze din timp cu privire la aspectele menționate, să se conformeze cerințelor legale și să ia măsurile necesare în vederea organizării itinerariilor de deplasare ținând cont de noile prevederi legislative și de riscul creșterii timpului de așteptare la trecerea frontierei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel