MAE: 90 de cetăţeni români care se aflau în Belgia şi Regatul Ţărilor de Jos au revenit în ţară

sursa foto: TAROM / Facebook
sursa foto: TAROM / Facebook

Un număr de 90 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos au revenit marţi în ţară, ei fiind printre cetăţenii care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 mai, au revenit în ţară 90 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, informează MAE.

Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc studenţi Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă s-au încheiat sau au fost reziliate, cazuri medicale, studenţi aflaţi în tranzit din Statele Unite ale Americii şi alte persoane care se află în situaţii deosebite.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti - Bruxelles - Amsterdam - Bucureşti, precizează MAE.

De asemenea, conform sursei citate, demersurile de repatriere au permis revenirea în ţara de reşedinţă pentru patru cetăţeni ai Republicii Indonezia, un cetăţean al Regatului Belgiei şi un cetăţean al Regatului Ţărilor de Jos, rezidenţi în România. 

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy