MAE: 47 de români, infectați cu COVID-19 la un abator în Germania

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

47 de români dintre cei care lucrează la abatorul din Dissen (Germania) sunt infectați cu noul coronavirus. Alți 57 sunt în carantină, iar 23 au primit rezultate negative, potrivit Ministerului de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe precizează, referitor la situația de la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, Germania, că, în urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autoritățile locale germane au comunicat că, potrivit cercetărilor suplimentare, printre persoanele infectate cu noul COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români.

Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei infectați.

Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

„Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare", arată MAE, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel