MAE, PRECIZĂRI despre cetăţenii români din Albania, după cutremurul devastator

Andreea Cosma |
Data publicării:

MAE a transmis, marți, că nu există niciun cetățean român printre victimele cutremurului cu magnitudinea de 6,3, produs în apropierea orașului Durres, Albania, în timpul căruia au murit patru persoane și au fost rănite 150.

”Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE remis Mediafax.

Cetățenii români afectați, precizează MAE, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tirana: +355 4 230 31 33; +355 4 230 3104, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +355 694036352.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,3 grade produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana a determinat moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor 150, conform informațiilor transmise de sursele locale, citate de contidianul The Washington Post.

Victimele din rândul populației au fost însoțite de prăbușirea mai multor clădiri din regiunea afectată, conform oficialilor locali. Autoritățile de la Tirana fac apel la evacuarea locuințelor supuse riscului prăbușirii de către populația aflată în pericol.

Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,3 grade s-a produs marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, conform site-ului Centrului Seismologic European – Mediteranean (CSEM). Cutremurul a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës şi la 44 de kilometri vest de Tirana.

O replica cu magnitudinea de 5,4 grade s-a înregistrat la ora locală 6:08, (ora României, 7:08), la o adâncime de 10 km, având epicentrul la o distanță de 47 de kilometri nord-vest de capitala Tirana și la 27 de kilometri nord de localitatea Durres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel