MAE, detalii de ULTIMĂ ORĂ despre românul UCIS în Costa Rica

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministerul de Externe a informat, în cazul românului ucis într-un atac armat în Costa Rica, faptul că până în prezent autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică privitor la incident, iar la nivelul ambasadei nu au existat solicitări de asistență consulară.

„Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Costa Rica, urmărește îndeaproape cazul semnalat în mass-media privind decesul unui cetățean român în provincia San Jose, Republica Costa Rica”, au transmis reprezentanții MAE, miercuri la solicitarea Mediafax.

Sursa citată a mai anunțat că „reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la acest incident, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară”.

Un român în vârstă de 38 de ani și iubita acestuia, un fotomodel costarican, au fost uciși marți în orașul Alajuelita din Costa Rica, au anunțat autoritățile locale, citate de site-ul teletica.com.

Ionuț George Oțelac, în vârstă de 38 de ani și iubita acestuia, Raquel Maria Gamboa Mora, în vârstă de 25 de ani, au fost asasinați în mașina acestora de către doi motocicliști, pe o stradă din orașul Alajuelita.

Cei doi suspecți au dispărut ulterior de la locul faptei. Conform presei locale, românul ar fi fost implicat într-o rețea de trafic internațional de droguri și a fost arestat în anul 2001, după ce a fost prins pe aeroportul din Juan Santamaria cu 20 de kilograme de cocaină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel