MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Cehia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Cehă că în Parcul Naţional Boemia Elveţiană, din regiunea Decin, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează circa 1.000 de hectare de pădure.

Autorităţile cehe au luat măsuri pentru evacuarea populaţiei locale şi a turiştilor străini. Este recomandată evitarea călătoriilor în regiunea respectivă până la normalizarea situaţiei, arată un comunicat MAE transmis miercuri AGERPRES.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Praga: +420 257 532 090, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Cehă: +420 607 078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://praga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Vezi și 

 

MAE, avertisment pentru cetăţenii români care călătoresc în Slovenia 

 

Ministerul român de Externe avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Slovenia că există pericole majore din cauza incendiilor izbucnite în regiunea Kras, ca urmare a valului actual de caniculă.

De altfel, România acordă sprijin autorităţilor slovene pentru stingerea incendiilor de vegetaţie. Două aeronave Spartan, aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române, au efectuat o misiune de sprijin în zona afectată de flăcări.

Participă la misiune aproximativ 30 de militari - piloţi, personal navigant şi auxiliar, precum şi un ofiţer din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Rador.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, pentru perioada 22-26 iulie a fost emis un cod roşu pentru temperaturi ridicate în regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka şi Split, fiind prognozate temperaturi de 34-40 de grade Celsius.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel