Madrid extinde LOCKDOWN-ul la 71 de zone. Mii de români, afectaţi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Regiunea Madrid, unde trăiesc peste 160 de mii de români, a decis extinderea lockdown-ului, începând de luni, până la 71 de zone. Poliţia Locală îşi ia în serios sarcina de a controla cartierele carantinate şi ameninţă cu amenzi usturătoare.

Autoritățile din Madrid anunță că începând de luni vor exista 30 de localități și 71 de zone cu restricții care vor afecta mai mult de 1,8 milioane de persoane. 

Ultimele măsuri anunțate de Ministerul Sănătății astăzi implică închiderea perimetrală, de la 1 februarie timp de cel puțin 14 zile, a Coslada, Alcalá de Henares, Móstoles (cele trei zone care nu aveau restricții sunt închise), San Martín de la Vega, Brunete, Griñón, Chinchón și El Boalo-Mataelpino, informează 20minutos.es.

Pe partea opusă, există cinci zone de bază care aveau restricții actuale și că, având în vedere tendința descendentă, s-a decis ridicarea restricțiilor de mobilitate. Este vorba despre zonele Las Matas, în Las Rozas; Alameda de Osuna, în cartierul Barajas; Benita de Ávila, în Hortaleza, și Las Tablas, în Fuencarral-El Pardo.

 

Zone în LOCKDOWN

 

Totodată, se menține închiderea perimetrelor Collado Villalba, Rivas-Vaciamadrid, Alcobendas, San Sebastián de los Reyes și Fuenlabrada.

În capitală, restricțiile din zona Barajas (districtul Barajas), Andrés Mellado (Chamberí), Aravaca (Moncloa-Aravaca), generalul Moscardó (Tetuán) sunt prelungite până la miezul nopții până pe 8 februarie; Sanchinarro, Virgen del Cortijo y Silvano (Hortaleza), Mirasierra (Fuencarral-El Pardo); Jasmine (Oraș liniar); Montesa, generalul Oráa și Baviera (Salamanca) și Alpes y Rejas (San Blas-Canillejas). 

În Alcorcón, zonele La Ribota, Ramón y Cajal, Doctor Laín Entralgo și Doctor Trueta sunt încă limitate. În Getafe, închiderea continuă în Getafe Norte și Las Cities; în Aranjuez, cele din Las Olivas și Aranjuez; în San Fernando de Henares zonele San Fernando și Los Alperchines. Închiderea zonei Torrelodones, care include municipiile Torrelodones și Hoyo de Manzanares, este, de asemenea, extinsă. 

În plus, timp de încă șapte zile, limitările de intrare și ieșire continuă să se aplice în Cercedilla, Navacerrada, Los Molinos, Colmenar de Oreja, Quijorna, Serranillos del Valle, Fuente el Saz, San Agustín de Guadalix, El Molar, Pedrezuela, La Cabrera, Arroyomolinos, Talamanca del Jarama, Valdeolmos-Alapardo, Collado Mediano, Becerril de la Sierra, Cadalso de los Vidrios, Campo Real, Titulcia, Velilla de San Antonio, Ciempozuelos, Navalcarnero, Algete, Mejorada del Campo și Villarejo de Salvanés.

 

Deplasări interzise după ora 22.00

 

Se interzic vizitele la domiciliu, barurile şi restaurantele închid la ora 21, iar localurile trebuie să menţină limita de 50 la sută.

Madrilenii nu au voie sa se deplaseze în zonele carantinate decât pentru motive justificate.

Amenzile pentru încălcarea normelor sanitare pot ajunge la 600 de mii de euro.

Cu toate acestea, guvernul regiunii Madrid menţine afacerile deschise, dar impune limita de 4 persoane pentru grupuri şi interzice de astăzi deplasările după ora 22.

 

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel