Lumea se CUTREMURĂ. Donald Trump nu exclude o INTERVENȚIE MILITARĂ în Venezuela

Narcis Popa |
Data publicării:

Întrebat despre o posibilă intervenție militară în Venezuela, președintele SUA, Donald Trump a avertizat că "toate opțiunile sunt pe masă" pentru a-l forța pe președintele venezuelean Nicolas Maduro să renunțe la putere, relatează Daily Mail. 

Țara bogată în petrol, dar devastată din punct de vedere economic, a intrat în incertitudine miercuri, când Juan Guaido, șeful de 35 de ani al Adunării Naționale, s-a autproclamat "președinte interimar".

El a obținut o aprobare rapidă de la Washington și de la alte puteri din regiune, inclusiv Brazilia, Argentina și Columbia. 

Nicolas Maduro, susținut de armată, a pornit ofensiva, chemând acasă toți diplomații venezueleni din Statele Unite și a decis închiderea ambasadei joi, la o zi după ce a ordonat tuturor diplomaților americani să plece din Venezuela.

Washingtonul a refuzat să se conformeze, dar ia ordonat personalului său ne-esențial să părăsească țara tumultoasă, invocând preocupările legate de securitate. Administrația Trump declară că ordinul domnului Maduro nu este legal, deoarece SUA nu-l mai recunoaște ca lider legitim al Venezuelei.

Între timp, președintele american a vorbit despre intervenția militară în Venezuela, spunând că "toate opțiunile sunt pe masă", iar analiștii sugerează că ar putea lua în considerare și alte sancțiuni economice împotriva țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel