Lukașenko despre un posibil conflict termonuclear: ”Utilizarea armelor nucleare este inacceptabilă”

Elena Didila |
Data publicării:

Pentru președintele belarus Alexandre Lukașenko, folosirea armelor termonucleare este inadmisibilă, chiar și în cazul unui conflict militar prelungit. 

O „operație” prea lungă

 

„Nu am crezut că această operațiune s-ar fi prelungit în acest fel. După părerea mea această operațiune este prea lentă”. Potrivit lui Lukașenko, Belarus face totul pentru a opri războiul care a izbucnit la granițele sale.

"Folosirea armelor nucleare este inacceptabilă, pentru noi, cei care suntem aici și nu de cealaltă parte a unui ocean, precum Statele Unite, deci este inacceptabilă și din acest motiv, în plus, o coliziune termonucleară ar putea deraia Pământul de la orbita facandu-l sa zboare cine știe unde. Acesta este motivul pentru care utilizarea armelor nucleare este inacceptabilă. Dacă Rusia este sau nu pregătită pentru această acțiune, trebuie să-i întrebați pe ei”, a declarat ecesta protrivit Euronews.

 

Belarus nu amenință pe nimeni

 

”Belarus nu are intenția de a amenința pe nimeni sau de a începe un conflict cu Occidentul”, a spus președintele Alexander Lukașenko.

"Nu amenințăm pe nimeni și nu suntem capabili să amenințăm pe nimeni. Suntem bine conștienți de starea noastră", a adăugat Lukașenko într-un interviu televizat acordat agenției americane Associated Press.

Cu toate acestea, trebuie amintit că Lukașenko a susținut public operațiunea de la Moscova, argumentând acest lucru că Ucraina plănuise să atace Belarus și că ofensiva de la Moscova a împiedicat-o.

 

Planurile de atac ale Kievului împotriva forțelor ruse și belaruse

 

În luna martie, Vladimir Putin declara:

"Discuțiile ruso-ucrainene au loc practic în fiecare zi și înregistrează progrese sigure”. Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri bilaterale cu omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko.

"Sunt unele evoluții pozitive, conform rapoartelor negociatorilor din partea noastră. Cu siguranță voi continua să vă actualizez cu privire la situație", a spus Putin.

La rândul său, Lukașenko a vorbit despre „planurile de atac ale Kievului împotriva forțelor ruse și belaruse”.

„Am adus cu mine hărți pentru a arăta unde se pregătea Ucraina un atac. Dacă nu am fi efectuat o lovitură preventivă, cu șase ore înainte de operațiune, ar fi atacat forțele ruse și bieloruse în timpul exercițiilor militare. De aceea nu noi suntem cei care au început acest război, avem conștiința curată”.

La 1 martie, Lukașenko a confirmat că au fost lansate rachete asupra Ucrainei din Belarus pe 23 februarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel