Lui Tudorel Toader i se cere DEMISIA din funcția de rector al Universității „Al. I. Cuza” Iași

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, din funcția de rector al Universității „Al. I. Cuza” Iași. Aceasta este solicitarea dintr-o scrisoare deschisă pentri mediul academic trimisă de grupurile civice #Reset din Iași, #Iașul nu tace, #REZISTENȚA, Corupția ucide, Inițiativa România, #VavedemdinBucuresti, #Insist. Motivul - Toader a ales infractorii și fărădelegea. în detrimentul legii și victimelor.

”Ajuns din funcția de Rector al Universității „Al. I. Cuza” Iași în scaunul de ministru al justiției, dl Tudorel Toader, în tandem cu un Parlament dominat de o coaliție interesată exclusiv de masacrarea justiției, a început un adevărat asediu la temelia statului de drept, în pofida și cu sfidarea tuturor semnalelor venite din partea instituțiilor europene. Parlamentul European a luat atitudine prin organizarea mai multor reuniuni pe tema statului de drept, Comisia Europeană a criticat vehement demersurile legislative în contextul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV) și, cel mai recent, GRECO (organism al Consiliului Europei, la care am aderat în 1993!), a transmis cel mai dur raport primit vreodată de România de la mineriade încoace. Invocând în mod insidios și manipulator anumite decizii ale CCR, necesare și clarificatoare, dl Toader a introdus, cu o hărnicie suspectă, inițiative legislative care nu au nimic de-a face cu publicul larg, ci cu o „elită selectă” de politicieni, unii aflați în faza de cercetare. Între lege și fărădelege, dl Toader a ales să apere fărădelegea. Între victimă și infractor, a ales drepturile celui din urmă. Iar între rigurozitatea legii și senzaționalismul televizat bazat pe alegații nedovedite și trunchiate, dl Toader a ales soluția a doua, convenabilă și salvatoare pentru un grup de interese care a acaparat România în ultimii 20 de ani.

Considerăm că singurul gest de demnitate și respect față de întregul mediu academic și tot ceea ce înseamnă și a însemnat cea mai veche universitate din România este demisia dlui Tudorel Toaderdin funcția de Rector al acestei prestigioase instituții de învățământ. După cele mai recente „fapte de arme” ale dlui Toader, simpla asociere a numelui său cu această instituție reprezintă o sfidare și un afront la adresa întregului corp profesoral și a noțiunii de verticalitate, integritate și … normalitate!”, se arată în scrisoarea grupului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel