Ludovic Orban: „Persoanele cu venituri mici ar putea primi măștile gratuit”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că se caută o formulă pentru ca persoanele vulnerabile sau cu venituri mici să primească măștile gratuit.

„Am discutat această problemă de aproximativ o săptămână, privitor la purtarea măștilor. Repet, purtarea măștilor în spații închise este foarte utilă pentru că împiedică transmiterea de particule și reduce posibilitatea de infectare în mijloace de transport în comun, în spații închise, birouri, spații comerciale”, a declarat Ludovic Orban.

„Știți că preocuparea noastră de la începutul crizei a fost să susținem lucrători români care să introducă în fabricație astfel de măști, e vorba de măștile chirugicale, avem deja instalate utilaje noi care au capacitate semnificativă de producere, facem inventarierea tuturor companiilor care au primit acordul. Știți că am luat decizia ca la Ministerul Apărării să se facă certificarea, autorizarea producătorilor pentru astfel de echipamente, pentru că altfel lucrurile mergeau foarte greu, vom încerca să asigurăm capacitatea deplină. Pentru persoanele vulnerabile, care sunt sub incidența legii privind venitul minim garantat vom încerca să găsim o formulă să distribuim aceste măști nu contra cost”, a adăugat premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel