Ludovic Orban: „Oamenii vor fi informați despre obligativitatea purtării măștii. Apoi, putem da amenzi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
StiriDiaspora

Premierul Ludovic Orban a spus, astăzi, referitor la sancțiunile pe care le riscă persoanele care nu respectă măsura obligativității purtării măștii, că, în primă fază, va fi o amplă campanie de informare publică, iar forțele de ordine vor cere doar respectarea regulilor, fără să aplice amenzi.

„Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile sanitare și de securitate în muncă care trebuie respectate pentru a feri cetățenii de riscul infectării. O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o către forțele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. În fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică care va trebui cunoscută și apoi respectată", a spus Orban, vineri, după vizita făcută la Fabrica Star Assembly din Sebeș.

Prim-ministrul a spus că, deocamdată, este important ca oamenii să fie informați.

„În prima parte, mai ales cu portul măștii, cu triajul la intrarea în instituții sau în companii, aceste reguli vor fi transmise pentru ca cetățenii să le cunoască. Pentru transportul public vor fi niște condiții care au și fost emise prin ordin comun. După această perioadă de informare, putem să dăm și amenzi", a mai spus sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel