Ludovic Orban, despre 2020: "A fost un an de război, pe care încă nu l-am încheiat"

Andreea Cosma / 31 dec 2020, 22:27 Salveaza PDF Comentarii
gov.ro
gov.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PNL, Ludovic Orban, afirmă, într-un mesaj de Anul Nou, că 2020 a fost "poate cel mai greu an din istoria noastră recentă", "un an de război, pe care încă nu l-am încheiat, dar avem speranţa că se va sfârşi în curând", el adăugând că speră ca la jumătatea lui 2021 vaccinarea să pună capăt pandemiei.

"Au mai rămas câteva ore din acest an, poate cel mai greu an din istoria noastră recentă. A fost un an în care am fost puşi cu toţii la încercare, cetăţeni şi autorităţi, pentru a putea face faţă unei crize cu care omenirea nu s-a mai confruntat. Vreau să îi mulţumesc fiecărui român în parte care, prin conduita şi solidaritatea sa, şi-a adus contribuţia esenţială şi necesară la salvarea vieţii celorlalţi. Poate că fiecare gest individual în parte nu este întotdeauna perceput ca fiind unul semnificativ, dar vă asigur că a fost şi va fi şi în continuare. Trebuie să realizăm că prin comportamentul celor mai mulţi dintre noi, în acord cu măsurile sanitare de protecţie, am reuşit să ţinem sub control pandemia. Este un lucru excepţional de care putem fi mândri ca societate, întrucât doar printr-un efort comun am găsit puterea de a trece peste încercările anului 2020", a scris Ludovic Orban, în mesajul său.

El s-a referit şi la eforturile făcute de personalul medical.

"Sunt alături de eroii noştri din prima linie şi de personalul medical care au făcut şi fac eforturi supraomeneşti. Acestor oameni le vom rămâne veşnic recunoscători pentru dedicarea de care au dat dovadă, punându-şi viaţa în pericol şi sacrificându-se pentru a-i salva pe semenii lor. Mă gândesc cu durere şi compasiune la familiile celor care au căzut la datorie în această pandemie şi le doresc alinare sufletească", a adăugat Orban.

Fostul premier arată şi că guvernarea PNL şi-a pus în 2020 "toată energia şi priceperea" pentru a reduce cât mai mult posibil din pierderile determinate de criza sanitară. "A fost un an contra cronometru, în care a trebuit să compensăm lipsuri materiale, o capacitate administrativă redusă, dar şi o conduită lipsită de loialitate din partea altor actori politici. Ne-am bucurat, însă, de parteneriatul preşedintelui Klaus Iohannis, care a fost un sprijin decisiv. A fost un an de război, pe care încă nu l-am încheiat, dar avem speranţa că se va sfârşi în curând", menţionează liderul liberal.

De asemenea, Ludovic Orban subliniază importanţa vaccinării anti-COVID-19 pentru câştigarea luptei cu virusul.

"Noul An ne regăseşte în plină campanie de vaccinare şi am convingerea că odată cu finalizarea acestui proces vom reveni la o viaţă normală. Am speranţa că spre jumătatea anului viitor vaccinarea va pune capăt pandemiei şi fiecare dintre noi se va putea bucura pe deplin de interacţiunea socială care ne-a lipsit atât de mult. Îndemn fiecare român să dea curs vaccinării întrucât este singurul instrument prin care câştigăm, împreună, lupta cu acest virus nemilos. Totodată, este extrem de important să ne menţinem precauţi şi să respectăm regulile sanitare până când vaccinul va produce o imunizare generală în societate", arată preşedintele Camerei Deputaţilor.

Totodată, el mai menţionează că în acest moment de trecere între ani putem privi cu speranţă şi încredere în viitor.

"Eforturile noastre din acest an dificil au arătat că putem fi uniţi la greu, dar sunt şi cele care vor face posibilă descătuşarea bucuriei de a fi împreună, de a reveni de viaţă aşa cum ne-o dorim în 2021. La mulţi ani, dragi români! Să aveţi un An Nou cu multă sănătate, credinţă şi speranţă!", îşi încheie Ludovic Orban mesajul publicat pe pagina sa de Facebook. 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy