Ludovic Orban: Astăzi am luat decizia de a înființa partidul Forța Dreptei

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Ludovic Orban a înființat Forța Dreptei
Ludovic Orban a înființat Forța Dreptei

Ludovic Orban a anunțat înființarea partidului Forța Dreptei.

Ludovic Orban și-a anunțat decizia de a înființa un nou partid politic. Noua formațiune politică se va numi  Forța Dreptei, numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL

„Am luat decizia, împreună cu 16 colegi - membri ai parlamentului, alături de care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care partidul a ales să readucă la putere PSD - mulți colegi ai noștri din țară, atât din interiorul PNL, cât și din afara PNL, de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta.

Am luat această decizie pentru că avem obligația morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi la alegerile parlamentare. 

Numele formațiunii plicite, pe care l-am convenit până la organizarea congresului partidului, este Forța Dreptei, este numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL“, a precizat Ludovic Orban.

„Este o sinteză modernă a tuturor valorilor, principiilor, ideilor și soluțiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta: Liberalism, conservatorism și creștin-democrație“, a explicat Orban doctrina noii formațiuni politice.

„Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, ne-au dat votul și și-au pus speranțele în PNL. (...) Vom face o construcție solidă. Azi, în România toți cetățenii cu valori liberale, conservatoare, de centru dreapta nu au reprezentare”, a mai spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel