Ludovic Orban ANUNŢĂ: Guvernul va modifica HG privind starea de alertă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Guvernul va aproba în şedinţa de joi modificarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a stabili principalele reguli pe perioada campaniei electorale, a anunţat prim-ministrul Ludovic Orban.

"În cursul şedinţei, vom adopta modificarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă pentru a stabili principalele reguli pe perioada campaniei electorale, urmând ca ulterior adoptării Hotărârii de Guvern să fie emis ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi Autorităţii Electorale Permanente pentru detalii", a declarat Orban, la începutul reuniunii Executivului.

Potrivit premierului, Guvernul va impune obligativitatea purtării măştii de protecţie sanitară de către candidaţi şi susţinătorii acestora "în locuri publice, în campania directă, din casă în casă".

"Este clar că vom impune obligaţia candidaţilor şi a echipelor de susţinători de a purta mască în timpul activităţilor electorale, chiar şi în aer liber, în acţiunile de campanie din locuri publice, în campania directă din casă în casă. De asemenea, va trebui să luăm decizii legate de evenimentele electorale, care vor fi limitate la un număr de maximum 50 de persoane în spaţii închise şi la un număr de maximum 100 de persoane în spaţii deschise. Evident, la toate evenimentele electorale participanţii la evenimente trebuie să respecte regulile similare regulilor de la evenimentele de tip cultural, adică să păstreze distanţa, să poarte mască, să se dezinfecteze. De asemenea, va trebui să impunem dezinfecţia mâinilor înainte pentru toţi susţinătorii candidaţilor la distribuirea materialelor de campanie, astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului prin transmiterea materialelor de campanie. Sigur, regula ar fi ca materialele să fie cu autoservire sau să fie distribuite prin poştă sau în ţiplă. În cazul în care materialele se distribuie din mână, obligaţia dezinfecţiei va exista pentru fiecare candidat", a precizat Orban.

În context, premierul i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să ia toate măsurile pentru desfăşurarea campaniei electorale în conformitate cu legea.

"Domnul ministru Vela, am solicitarea să luaţi toate măsurile pentru toate structurile din subordine să avem o campanie care se desfăşoară în conformitate cu legea şi asigură respectarea măsurilor pe care le adoptăm şi să nu avem încălcări ale legii care să afecteze activitatea în această campanie. Pe lângă responsabilitatea efectivă de asigurare a unei campanii democratice, trebuie să fiţi implicaţi şi pentru asigurarea respectării măsurilor de protecţie sanitară pe perioada campaniei. Va trebui să faceţi instruire cu tot personalul din subordine care este implicat în impunerea acestor reglementări. Sunt convins că veţi fi pregătiţi", a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel