Ludovic Orban, anunțul serii despre pensiile românilor: „Noi am prevăzut...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a declarat că pensiile vor fi plătite în luna ianuarie cu o „decalare” de trei-patru zile din cauza zilelor libere de sărbători. Totodată a vorbit și despre pensiile speciale.

Șeful Guvernului a anunțat că poșta va livra mai târziu pensiile luna aceasta, din cauza liberelor.
„Din cauza faptului că au fost zile libere există, nici măcar nu putem să îi spunem întârziere, o decalare a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite cu o decalare de trei-patru zile, care s-a datorat faptului că au existat zile libere şi că, practic, astăzi e prima zi lucrătoare (...) Atâtea discuții am văzut pe tema pensiilor, atâtea fake news provocate în fiecare zi fără să aibă nicio sursă, pur şi simplu numai de a menţine o dezbatere pe Legea pensiilor. (...) Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpezi toate lucrurile pe tema asta“, a precizat premierul în direct, la Digi 24.

El a făcut precizări și în ceea ce privește pesniile speciale și că nu și-a schimbat opinia privind eliminarea lor, luând în calcul convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru asta: „Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpede. Poziţia faţă de pensiile speciale nu o modificăm: avem un proiect care a fost aprobat de Comisia de muncă şi am discutat inclusiv posibilitatea de a convoca o sesiune extraordinară pentru adoptare, care prevede desfiinţarea pensiilor speciale, evident, mai puţin cele pentru cadrele militare”, a mai spus Ludovic Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel