Ludovic Orban: "Nebunie nu înseamnă plecarea românilor la muncă în străinătate, ci plecarea fără respectarea regulilor"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, vineri, că legea nu permite statului să interzică românilor plecarea la muncă în străinătate, dar este important ca aceasta să se facă cu respectarea regulilor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19.

"Nebunie nu înseamnă să plece cetăţeni români la muncă. Nebunie înseamnă ca această plecare să se facă fără respectarea regulilor. După ceea ce s-a întâmplat ieri la Cluj, am dispus măsuri imediate. Ministrul Transporturilor a emis un ordin care reglementează cum trebuie să se obţină, practic, avizele pentru aceste zboruri din partea Autorităţii Aeronautice Civile. De asemenea, a impus condiţiile de transport de la domiciliile celor care pleacă la muncă în străinătate până la aeroport. De asemenea, condiţii legate de aşteptare. Este un ordin care a fost emis, dacă nu a fost publicat, va fi publicat cât de curând. De asemenea, am dispus forţelor de ordine şi fiecărui prefect, în special în judeţele unde există astfel de aeroporturi, să pregătească măsuri speciale. S-a văzut azi, de exemplu, la Cluj, diferenţa. Aţi văzut cum au aşteptat oamenii, există o diferenţă foarte clară între bulibăşeala de ieri şi modul de astăzi în care au fost organizate plecările", a precizat premierul, la Antena 1.

El a subliniat că onorarea acestor contracte reprezintă pentru români ocazia de a obţine venituri.

"Nu putem interzice - nu ne permit Tratatul, legea, Constituţia României. Nu putem interzice niciunui român să plece la muncă în străinătate, mai ales că sunt oameni care au contracte de muncă sezoniere şi pentru ei reprezintă o ocazie de a obţine nişte venituri care, poate, în condiţiile date, în România, nu ar avea ocazia să obţină aceste venituri în România. Important este să ne asigurăm că sunt respectate toate regulile, în special regulile care să îi protejeze pe ei sau pe alţii de riscul îmbolnăvirii şi că se asigură un transport în condiţii civilizate, astfel încât ei să fie în afara pericolului", a susţinut Ludovic Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel