Lucrurile scapă de SUB CONTROL la Barcelona. Protestatarii au INCENDIAT un bulevard CENTRAL. Video

Narcis Popa |
Data publicării:

Lucrurile par să fi scăpat de sub control în Barcelona, acolo unde protestatarii pro independență au incendiat un bulevard. 

Reamintim că cel puțin 78 de persoane au fost rănite luni în urma violențelor izbucnite pe străzile din Barcelona, ca urmare a condamnării mai multor lideri separatiști catalani în legătură cu rolul pe care l-au jucat în tentativa de proclamare a independenţei regiunii, în 2017, potrivit El País.

Potrivit sursei citate, cele mai mari probleme se înregistrează la aeroportul El Prat, unde peste 100 de curse au fost anulate din cauza protestului. Autoritățile au anunțat că două persoane au fost reținute momentan.

Protestatarii au aruncat cu scticle și alte obiecte în forțele de ordine.

Și traficul feroviar a fost afectat de manifestațiile violente de la Barcelona, 50 de curse fiind anulate.

Sute de studenți și funcționari protestează în diferite zone din Barcelona, blocând mai multe străzi în apropierea sediilor unor instituții guvernamentale.

Manifestații similare se desfășoară și în alte localități din Catalonia, cum ar fi Girona și Lleida.

Quim Torra, liderul Guvernului regional de la Barcelona, a denunțat decizia instanței supreme, catalogând-o drept "un act de răzbunare, nu un act de justiție".

Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel