Lucian Bode, despre polițiștii care au torturat doi tineri: "Avem toleranță zero față de astfel de indivizi"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
lucian bode
lucian bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni dimineață că instituția pe care o conduce s-a autosesizat în cazul agresiunilor de la secția 16 de poliție din Capitală.

"Ministerul s-a autosesizat în cazul agresiunilor de la secția 16 de poliție. Avem toleranță zero față de astfel de indiviz. Opinia publică a fost oripilată să vadă de ce au fost în stare acești polițiști dar ce nu s-a observat a fost că atât pentru situația din 2018 cât și în 2020 Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat și a trimis cazurile către Parchet. Vom sesiza organele penale pentru a face curățenie în sistem", a mai declarat Ministrul de Interne, Lucian Bode.



Opt polițiști, acuzați de doi tineri de tortură



Unul dintre cei trei polițiști arestat în dosarul de tortură de la Secția 16 de Poliție din București este lider sindical. Polițistul a fost arestat pentru sechestrarea și torturarea a doi tineri care, în toamna anului 2020, au îndrăznit să le spună "oamenilor legii" să poarte masca. În acest dosar au fost reținuți opt polițiști, iar șapte dintre ei au fost duși în față instanței cu propunere de arestare preventivă. Însă doar trei dintre ei au fost arestați joi, 4 martie. Alți trei au fost puși sub control judiciar iar în cazul unui alt polițist nu s-a dispus nicio măsură.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel