Incendiu Constanța. Lucian Bode: Un ofiter de la ISU Dobrogea, responsabil cu logistica, a depus cerere de pensionare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Incendiu Constanta
Incendiu Constanta

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa, care avea responsabilităţi legate de dotarea cu echipamente, a depus cerere de pensionare.

“Un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer va merge la pensie - o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică”, a spus Bode, întrebat în legătură cu incidentul de săptămâna trecută în care o femeie a căzut în gol de la etajul 6 al unui imobil, autoscara pompierilor fiind defectă.

Bode a precizat că luni începe cercetarea disciplinară a celor trei ofiţeri cu responsabilităţi în acel caz, “dincolo de sancţiunile care deja au fost date”. “Eu cred că astfel de derapaje (...) nu sunt permise şi acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de când a fost anunţat la 112 până la momentul intervenţiei. Toate aceste bâlbe vor fi cercetate şi concluziile specialiştilor vă vor fi prezentate”, a precizat Lucian Bode. Ministrul de Interne a reamintit că tot de luni începe să funcţioneze grupul de lucru care, în maximum două - trei săptămâni, va prezenta concluziile în ceea ce priveşte dotarea ISU cu perne de salvare.

Reamintim că, săptmâna trecută, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au fost chemați, marți dimineață, pe bulevardul Mamaia din Constanţa, după ce a izbucnit un incendiu la un apartament dintr-un bloc, în urma căruia o femeie a căzut de la etaj și a decedat. Potrivit reprezentanților ISU Constanța, pompierii sosiți inițial la locul incendiului nu aveau autoscară și nici o saltea pe care victima să sară de la etajul 6. Încercând să scape în urma incendiului izbucnit în apartamentul său, într-un bloc din zona centrală a municipiului Constanţa, o femeie a ieşit în exteriorul balconului şi a căzut în gol de la etaj. Potrivit reprezentanților ISU Constanța, pompierii sosiți inițial la locul incendiului nu aveau autoscară și nici o saltea pe care victima să sară de la etajul 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel