Incendiu Constanța. Pompierii au ajuns fără scară și saltea: O femeie a murit după ce s-a aruncat de la geam. ISU: „Nu avem saltele în dotare”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Incendiu Constanta
Incendiu Constanta

Încercând să scape în urma incendiului izbucnit în apartamentul său, într-un bloc din zona centrală a municipiului Constanţa, o femeie a ieşit în exteriorul balconului şi a căzut în gol de la etaj. Potrivit reprezentanților ISU Constanța, pompierii sosiți inițial la locul incendiului nu aveau autoscară și nici o saltea pe care victima să sară de la etajul 6.

Contactat de Hotnews.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anca Chiriță, a spus că pompierii au mers fără saltea pentru că nu există așa ceva în dotarea ISU. „Pentru că inspectoratul nu este dotat, nu există în dotarea Inspectoratului nicio saltea. Au fost la un moment dat și s-au înlocuit cu alte mijloace de intervenție la înălțime – autoscări mecanice”, este răspunsul reprezentantului ISU.

Totodată, ISU Dobrogea a transmis, printr-un comunicat de presă, că la detașamentul care a intervenit la incendiu nu există în dotare o autoscară, astfel că această a trebuit adusă de la un alt detașament, aflat la o distanță de 8 kilometri.  Autoscară a ajuns la față locului la exact două minute după ce femeia a căzut în gol.

ISU, după incendiul de la Constanța: „Nu avem saltele în dotare” 

 

„La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreagă zona de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, a mai precizat  ISU.

ISU Dobrogea a prezentat filmul intervenției din Constanța. Pompierii spun că singura autoscară disponibilă a ajuns la faţa locului la 13 minute de la momentul primirii apelului de urgenţă, iar femeia „s-a desprins de la balcon la 9.25”, adică mai devreme cu două minute înainte de sosirea autoscării.

Astfel, pompierii spun că apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14, iar la 09.15 au fost alertate simultan 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș”, care se află la aproximativ 2 kilometri față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21.


Citește și: Tragica poveste a femeii care a sărit de la geam. Avea un altar cu lumânări pentru fiul ei mort în urmă cu o lună

Amintim că un puternic incendiu a izbucnit, marţi, într-un apartament situat la etajul şase al unui bloc de pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa, cadrele medicale intervenind în prezent pentru salvarea proprietarei locuinţei, o femeie aflată în stop cardio-respirator.

Autorităţile suspectează că flăcările s-ar fi extins în locuință de la lumânările aprinse în locuință. Femeia care a murit după ce s-a aruncat de la balcon își pierduse fiul în luna ianuarie și avea amenajat în locuință un altar în amintirea acestuia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel