LOVITURĂ pentru PSD: Europarlamentari PNL, luați în calcul pentru poziția de comisar european

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Europarlamentarii PNL, Siegfried Mureșan și Adina Vălean, ar putea fi luați în calcul pentru poziția de comisar european din partea României, au declarat surse din conducerea partidului, pentru Mediafax. 

Există discuții neoficiale în PNL privindu-i pe cei doi ca posibile propuneri pentru poziția de comisar european, în contextul în care au experiență cu instituțiile europene și ar respecta criteriile cerute la nivel european pentru o astfel de funcție, au adăugat sursele citate.

Momentan nu este nicio decizie luată în interiorul partidului în acest sens, având în vedere că deocamdată nu a fost învestit noul Guvern, după retragerea încrederii Cabinetului Dăncilă, prin adoptarea moțiunii de cenzură, joi, în Parlament.

„Se vorbește în PNL, pentru că ei sunt niște oameni foarte apreciați la Bruxelles, persoane cu care nu ar fi nicio problemă într-o posibilă candidatură. Siegfried Mureșan este vicepreședintele PPE. Adina Vălean e președinta Comisiei pentru industrie, cu experiență bogată în Parlamentului European, în instituțiile europene. Sigur că ar putea fi potențiali candidați", au explicat sursele menționate, pentru MEDIAFAX.

Începerea mandatului noii echipe a Comisiei Europene probabil va fi amânată până la 1 decembrie, din cauza procedurilor pentru validarea candidaturilor transmise de România, Ungaria şi Franţa, a declarat sâmbătă David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

Procedurile desemnării comisarilor europeni de către România, Ungaria şi Franţa sunt încă deschise, a anunţat joi seară Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene.

Surse europene au precizat pentru MEDIAFAX, că reprezentanții Comisiei Europene vor continua contactele cu autoritățile române, la fel cum vor continua și cele cu Ungaria și Franța privind nominalizarea pentru funcția de comisar european, având în vedere toate echilibrele care trebuie realizate, precum competențele necesare, aspectele ce țin de integritate și inclusiv paritatea femei și bărbați în noua Comisie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel