LOVITURĂ pentru Guvernul Orban: Parlamentul îi INTERZICE să dea OUG

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatul a respins, miercuri, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, potrivit Agerpres.

În favoarea proiectului au votat 44 de senatori şi 45 au fost împotrivă.

Executivul a adoptat, în şedinţa de vineri, un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada viitoarei vacanţe parlamentare.

Potrivit proiectului, Guvernul îşi propune să emită ordonanţe (simple) în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada cuprinsă între încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2019 şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2020.

Domeniile în care Executivul vrea să emită ordonanţe simple sunt: finanţe publice, economie, energie şi mediu de afaceri, lucrări publice, dezvoltare şi administraţie, afaceri interne, transporturi, infrastructură şi comunicaţii, cultură, fonduri europene, sănătate.

Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, şi-a exprimat surprinderea faţă de "refuzul" PSD de a acorda Guvernului delegarea de a legifera prin ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, a explicat că senatorii liberali "când erau în opoziţie au practicat acelaşi comportament".

"Nu putem da credit unui Guvern care ratează de la bun început, care minte, dezinformează şi abuzează încă din primele zile (...) Aţi început prost şi, din păcate pentru România, continuaţi şi mai prost", a spus Nicolae.

Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a menţionat că senatorii UDMR sunt consecvenţi şi au votat pentru abilitarea Guvernului.

Şi senatorii USR au susţinut proiectul de abilitare a Guvernului.

"Este încă un vot iresponsabil din partea PSD şi, de altfel, inutil, pentru că va ajunge legea de abilitare la Cameră. Aşa cum aţi făcut şi în cazul Guvernului Cioloş, respingând legea de abilitare în Senat, votul va fi unul favorabil în Cameră", a spus senatorul PNL Alina Gorghiu.

Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel