Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune

Nicoleta Baciu / 24 mar 2021, 08:50 Salveaza PDF Comentarii
Loukoumades, gogosi dulci cu aromă de scortisoara
Loukoumades, gogosi dulci cu aromă de scortisoara

Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune. Loukoumades este un desert rapid, cu ingrediente accesibile. Mai exact sunt niște gogoși condimentate, înmuiate în sirop de zahăr și presurate cu nuci, care se servesc cu ceai negru. 

Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune

Citește și Tort atomic, fără zahăr. Rețeta lui chef Iulian Olaru, fost concurent la Chefi la Cuțite (VIDEO)

400 gr făină
400 gr iaurt natural la temperatura camerei
100 ml lapte
1 lg de amidon de porumb
1 lg zahăr
1 praf de sare
10 gr drojdie proaspătă 
1 linguriță de scorțișară 
0.5 linguriță de cardamon macinat
șofran măcinat
100 gr fistic
500 ml ulei de floarea soarelui  

pentru sirop: 100gr zahăr, 100 ml apă, 50gr miere, sucul de la o lămâie

Vezi și: Zeppole di San Giuseppe, gogoșile tradiționale italienești făcute de Ziua Tatălui, care se topesc în gură

 

Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune. Modul de preparare

 

Dizolvăm drojdia cu zaharul în laptele călduț. Într-un vas, amestecam făina, amidonul, condimentele și sarea. Adaugăm drojdia dospita și iaurtul. Amestecăm bine, până obținem un aluat destul de moale. Îl acoperim și îl lăsăm într-un loc cald pentru o oră

 

Într-un ceaun încălzim bine uleiul. Când uleiul devine fierbinte, punem în el biluțe de aluat, care le formam cu ajutorul lingurii înmuiate în ulei rece. Gogoșile vor creste semnificativ în timpul coacerii, deci sa nu le faceți foarte mari. Gogoșile de prăjesc până se rumenesc pe ambele părți.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune, s-ar putea să îți placă și rețeta Gogoși pufoase de post. Cea mai simplă și ieftină rețetă. Desertul perfect pentru pofticioși

 

Acum ee timpul să pregătim siropul de zahăr. Punem la foc o cratiță mică cu apă, în care dizolvăm zahărul. Lăsăm să fiarbă timp de 10 minute, apoi adaugăm sucul de lămâie și mai fierbem siropul pentru încă 5 minute. După ce s-a răcit un puțin, adăugăm mierea și amestecam până se dizolva complet.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile

Când gogoșile sunt gata, le scurgem de ulei, apoi le scufundam în sirop. Peste gogoși se presoară fisticul care a fost prăjit și mărunțit.  Poftă bună! 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy