Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile

Nicoleta Baciu / 22 mar 2021, 08:38 Salveaza PDF Comentarii
Prajitura de post cu dulceata si aluat razuit
Prajitura de post cu dulceata si aluat razuit

Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Vă propunem azi o rețetă de prăjitură de post care a trecut proba timpului. Este perfectă în momentele în care îți dorești un dulce simplu, fără prea multe bătăi de cap, care însă să-ți încânte toate simțurile.

Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile. Ingrediente 

Citește și Colțunași de post cu ceapă și cartofi. Ceva simplu și delicios cu aluat moale care nu se desface în timpul fierberii

150 g de zahăr brun sau îndulcitor

160 ml de apă plată

120 ml de ulei vegetal, de preferat de cocos

1 vârf de cuțit de sare de mare

esență de vanilie

Citește și: Budincă de lămâie fără zahăr, de post: Un deliciu răcoritor, simplu și rapid

2 lingurițe de praf de copt

500 g de făină

400-450 g de dulceață sau magiun, la alegere

80 g de nucă, mărunțită

Citește și: Pateu vegetal din morcovi / pateu de post făcut acasă. Ingrediente simple, sănătoase, naturale și delicioase: Așa știi ce mănânci

Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile. Mod de preparare 

 

Într-un castron se pune apa, zahărul/îndulcitorul, uleiul, sarea și esența de vanilie. Peste făină se presoară praful de copt și se amestecă un pic. Adăugați făina în etape, frământând bine aluatul, care trebuie să iasă destul de dens.

 

Taie aproximativ ⅓ din aluat, care se înfășoară în folie de plastic și se dă  la congelator, timp de 20 de minute. Restul de aluat, acoperit cu o folie de plastic, se dă la frigider.


Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură deșteaptă cu brânză. Rețeta secretă din caietul gospodinelor din Rusia

 

Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Aluatul scos din frigider se întinde cu sucitorul, apoi se pune în tavă, creându-i margini, astfel încât să nu curgă dulceața. Dulceața/magiunul se amestecă cu nuca. Compoziția se toarnă peste aluatu din tavă, nivelând cu ajutorul unei spatule. La final, deasupra se rade aluatul din congelator.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu brânză și mandarine la tavă. Rețeta unui dulce rapid și ieftin. Secretul gospodinelor pentru un aluat pufos

 

Prăjitura se dă la cuptor, timp de aproximativ 45 de minute, până când capătă o frumoasă nuanță aurie. Întrucât aluatul este foarte fraged, se lasă la răcit în tavă. Când e răcită complet, se scoate și se porționează. Se pudrează cu zahar pudră și se servește cu un pahar de ceai dulce sau cafea. Poftă bună. 

[citeste si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy