Pateu vegetal din morcovi / pateu de post făcut acasă. Ingrediente simple, sănătoase, naturale și delicioase: Așa știi ce mănânci

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Pateu vegetal din morcovi / pateu de post făcut acasă. Ingrediente simple, sănătoase, naturale și delicioase: Așa știi ce mănânci
Pateu vegetal din morcovi / pateu de post făcut acasă. Ingrediente simple, sănătoase, naturale și delicioase: Așa știi ce mănânci

Pateurile vegetale sunt foarte căutate în perioada postului. Există varianta „rapidă“ de a le cumpăra gata preparate din magazin, însă există și alternativa sănătoasă și mai ieftină, de a le pregăti acasă. Câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui.

Pateurile vegetale, de casă, sunt o resursă sănătoasă și rapidă pentru a pregăti micul dejun, gustări sau sandvișuri.

Citește și Colțunași de post cu ceapă și cartofi. Ceva simplu și delicios cu aluat moale care nu se desface în timpul fierberii

În această perioadă, sunt foarte utile celor care țin post, pentru a completa dieta cu minerale, antioxidanți, proteine ​​și nutrienți proaspeți, putând adăuga rețetelor clasice si alte semințe, leguminoase, nuci, legume, ierburi proaspete, alge și condimente, creând amestecuri atractive și delicioase.

Vezi și: Pizza de casă, cu blat pufos din cartofi fierți. Rețeta de post din caietul gospodinelor din Italia. Ingredientul secret care o face delicioasă

Pateuri de legume pentru copii: sănătos și distractiv

 

Pateurile vegetale pot fi preparate rapid acasă și cu ingrediente naturale într-o clipită, sunt spontane și accesibile datorită ușurinței și vitezei de preparare. Pateurile de legume care se vând preparate, organice sau nu, conțin de obicei cantități foarte mari de uleiuri și multă sare sau condimente sărate. Pateurile de casă au gust datorită ingredientelor pe care le conțin, fără aditivi, conservanți, ficat sau grăsimi de calitate slabă.

Vezi și: Budincă de lămâie fără zahăr, de post: Un deliciu răcoritor, simplu și rapid

Celor mici tind să le placă astfel de pateuri de legume și, în același timp, să se distreze pregătind delicioasă pastă din legume, mai ales dacă sunt colorate, cu arome dulci și blânde. Dacă vor fi prezentate în mod atractiv, pot deveni un aliment ideal pentru copii și o manieră sănătoasă de a mânca semințe, nuci, leguminoase și legume, toate bogate în minerale și substanțe nutritive care îi vor hrăni de la o vârstă foarte fragedă.

Pateu vegetal din morcovi (de post): Ingrediente pentru rețeta simplă și sănătoasă

 

Consumul de morcov adaugă culoare pielii din interior și o hrănește cu conținutul său de provitamină A. O modalitate de a consuma morcovul poate fi acest pateu vegetal din morcovi,  bogat în fibre și cu o culoare intensă, după cantitatea de beta caroten conținută în morcov.

Această pastă vegetală poate decora și însoți orice fel de mâncare, oferind aroma dulce a morcovilor, dar cu atingerea picantă și acidă a usturoiului și a uleiului de măsline. Este ideal nu doar consumat cu pâine (prăjit), ci poate fi folosit ca sos de spaghete, dressing pentru salate, sos pentru cartofi sau pentru a însoți mâncărurile cu cuscus, orez sau bulgur.

INGREDIENTE:  

4 morcovi mari

½ cană ulei de măsline extravirgin

½  -1 cățel de usturoi

1-2 linguri suc de lămâie

½ linguriță sare

1 vârf de piper negru

1 linguriță de mărar proaspăt

- opțional: 1 mână de roșii uscate rehidratate - opțional

 

REȚETA PAS CU PAS

Morcovii se pun la fiert cu un praf de sare până se înmoaie (verificați prin înțepare cu un cuțit). După ce au fiert bine, îi scoteți din apa fierbinte direct într-un vas cu apă rece cu gheață (îi blanchați) pentru că astfel morcovii își mențin toți nutrienții și nuanța de portocaliu.

Cu un blender amestecați morcovii împreună cu restul ingredientelor până când obțin o textură dulce și cremoasă. Reglați consistența cu ulei.

Garnisim cu mărar tocat deasupra.

Opțional: putem face un pateu în două culori. Pentru a face acest lucru, puneți deoparte puțin din pateul vegetal de morcovi și amestecați-l împreună cu roșiile uscate, rehidratate.

Pateul poate fi servit cu crutoane de pâine prăjită, cu bastoane de legume sau turnat peste paste fierte. Combinația este irezistibilă.

Dacă ți-a plăcut rețeta de pateu vegetal din morcovi / pateu de post făcut acasă, atunci sigur îți va plăcea și rețeta de Caponata siciliană, cel mai bun preparat cu vinete, de post. Gospodinele din Italia au dezvăluit secretul rețetei cu tradiție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel