Caponata siciliană, cel mai bun preparat cu vinete, de post. Gospodinele din Italia au dezvăluit secretul rețetei cu tradiție

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Caponata siciliană, cel mai bun preparat cu vinete, de post. Secretul gospodinelor din Italia al rețetei cu tradiție
Caponata siciliană, cel mai bun preparat cu vinete, de post. Secretul gospodinelor din Italia al rețetei cu tradiție

Caponata siciliană este un preparat de post pe bază de vinete, tipic insulei italiene, caracterizat prin gustul său dulce-amărui. Însoțit de o pâine bună, este un fel de mâncare perfect unic.

Influența arabă se remarcă în acest fel de mâncare vegetarian-sicilian prin gustul dulce-amărui oferit de oțet și zahăr.

Citește și Colțunași de post cu ceapă și cartofi. Ceva simplu și delicios cu aluat moale care nu se desface în timpul fierberii

Un secret al gospodinelor din Italia pentru ca preparatul să iasă bine este acela că vinetele și sosul sunt foarte reci înainte de a le amestec. În caz contrar, vom obține o pastă unsuroasă și neplăcută.

Vezi și: Pateu vegetal din morcovi / pateu de post făcut acasă. Ingrediente simple, sănătoase, naturale și delicioase: Așa știi ce mănânci

Caponata siciliană - Ingrediente

 

1 kg de vinete

200 g ceapă

100 g țelină

100 g concentrat de roșii

300 g roșii întregi decojite

180 g de măsline verzi

85 g oțet de vin alb

40 g capere

50g zahăr

Ulei pentru prăjit

Sare

Piper negru

 

Caponata siciliană - Mod de preparare 

 

Tăiați vinetele în cuburi mici, puneți-le într-o strecurătoare și amestecați-le cu o lingură de sare mare. Puneți o farfurie cu o greutate deasupra și lăsați-le să piardă apa pentru aproximativ 30 de minute.

Între timp, pregătiți legumele: tăiați ceapa și țelina în bucăți mari, de dimensiuni similare cu vinetele. 

Puneți câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie și căliți țelina și ceapa până când acestea sunt fragede și ușor rumenite.

Adăugați pasta de roșii cu câteva linguri de apă.

Se amestecă și se fierbe la foc mediu câteva minute, până când apa se evaporă.

Adăugați roșiile decojite, rupte în bucăți, și fierbeți încă câteva minute.

Se adaugă măslinele, caperele, oțetul și zahărul.

Se amestecă bine și se gătește până sosul este gros și strălucitor. Adăugați sare după gust.

Clătiți, scurgeți și uscați vinetele. Prăjiți-le în ulei de măsline din abundență.

Când vinetele și sosul sunt reci se amestecă și se dau la frigider pentru câteva ore. Se servește rece cu o felie bună de pâine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel