Londra: Profesoară româncă, răpită de pe stradă. Poveste cutremurătoare

Bianca Ştefan |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă plecată la studii în Londra a ajuns să fie răpită de alți români și obligată să se prostitueze în Irlanda de Nord, anunță presa spaniolă.

O româncă a călătorit la Londra, ca mulți alți tineri, să studieze. Dar într-o zi, la câteva minute de locuința sa, a fost forțată să intre într-o mașină, a fost bătută și amenințată cu uciderea familiei ei în România. Tânăra a fost pusă la muncă zi și noapte ca prostituată. 

Ajunsă la Londra, românca a obținut locuri de muncă drept ospătar, femeie de serviciu și profesoară de matematică. Până într-o zi, în martie 2011, când a fost răpită de pe străzile Wood Green, a fost dusă în Irlanda, unde au supus-o chinului care a durat nouă luni.

În momentul răpirii, o mașină de culoare roșu închis a oprit lângă tânără, iar din autoturism au coborât doi bărbați și o femeie. Potrivit presei spaniole, românca a fost bătută și amenințată cu moartea în limba română. Dacă nu ar fi făcut ce i se zicea, indivizii i-ar fi omorât familia din România. 

"Nu știam ce se întâmplă sau unde mă duceau. Mi-am imaginat totul - de la vânzări de organe sau prostituție, până la omor sau Dumnezeu știe ce", a spus românca potrivit presei spaniole La Prensa Grafica.

Dusă cu forța în Irlanda de Nord

După ce i-au fost luate toate documentele, tânăra, amenințată cu moartea, a fost dusă cu forța la aeroport unde a plecat cu un bărbat în Irlanda de Nord. Ajunsă acolo, românca a fost obligată să se prostitueze, într-un apartament murdar. Conform mărturisilor româncei, aceasta era nevoită să întrețină relații sexuale cu 20 de bărbați pe zi, fapt ce a condus la pierderea kilogramelor, iar în unele momente nu se mai afla în deplinătatea facultăților mintale. 

După nouă luni de captivitate, poliția a descoperit locul unde se prostitua alături de alte fete, iar toate acestea au fost arestate și eliberate după ce s-a constatat că erau victime. La scurt timp după arestarea fetelor, au fost arestați și proxeneții.

"Mama și cu mine am avut un drum lung de parcurs pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu mine. Ea a trebuit să învețe de la mine și eu de la ea, dar acum suntem bine", a mărturisit românca.

Vezi și: Spania: O româncă s-a stins din viață. Fusese salvată miraculos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel