Londra. Metoda INCREDIBILĂ prin care interlopul ROMÂN Ghenosu a SCĂPAT de extrădare: „Risc de suicid”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Arestat în Londra acum un an, faimosul interlop român Florin Ghinea, zis Ghenosu, nu a fost extrădat nici până acum de autorităţile britanice.

Florin Ghinea, zis Ghenosu, a scăpat de extrădare după ce ar fi înghiţit o unghieră în timp ce era în penitenciarul Belmarsh din Londra. Gardienii închisorii au confirmat acest lucru după ce l-au trecut printr-un detector de metale, scrie The Sun.

 

Interlopul a înghiţit o unghieră în penitenciar

 

Judecătorul care trebuia să decidă asupra extrădării lui Ghinea a amânat hotărârea, invocând „starea fizică" a acestuia. „Sunt surprinsă şi alarmată că nu s-a luat nicio măsura în penitenciarul Belmarsh. A înghiţit o unghieră acum 3 săptămâni şi până acum nu a fost văzut de niciun doctor", a declarat Margot Coleman, magistratul care ar trebui să ia decizia privind extrădarea.

„Penitenciarul riscă să se confrunte cu un deces dacă nu ia măsuri. De asemenea, e nevoie de o evaluare psihiatrică privind riscul de suicid", a conchis Coleman.

Pe de altă parte, procurorul care reprezintă autorităţile române a afirmat că Ghinea „a recurs la gesturi extreme pentru a evita extrădarea din cauză că ştie că foarte probabil va fi condamnat la ani grei de închisoare când se va întoarce în România".

La înfăţişare, Ghinea s-a plâns de dureri. El a fost arestat pe 14 august 2018, în timp ce ieşea dintr-o sală de forţă din Watford, fiind unul dintre cei mai căutaţi infractori români.

 

Faptele grave de care este acuzat „Ghenosu”

 

Potrivit Europol, între anii 2015 şi 2017, inculpatul GHINEA Florin –Nicolae, zis 'Ghenosu", împreună cu alţi inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, coordonat de către susnumitul, în scopul comiterii unor infracţiuni de proxenetism, lipsire de libertate, şantaj, omor calificat şi spălare de bani, scrie Știrile PRO TV. Sub coordonarea lui GHINEA Florin –Nicolae, membrii grupării infracţionale au determinat mai multe persone de sex feminin să practice prostituţia în Irlanda, le-au înlesnit acestora activitatea de prostituţie în Irlanda, obţinând sume de bani de pe urmă practicării prostituţiei; au lipsit de libertate şi şantajat persoane considerate rivale membrilor grupării; au incendiat locuinţa unuia dintre rivalii liderului grupării infracţionale şi au încercat să determine alte personae să ucidă un rival al liderului grupării infracţionale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel