Londra. JAF ca-n FILME. Cea mai MARE SPARGERE din 2019, dată de niște ROMÂNI

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Politie Londra - Marea Britanie
Politie Londra - Marea Britanie

Un jaf ca-n filme s-a încheiat după gratii pentru autori: trei români din Bârlad, acuzați de polițiștii britanici că au dat cea mai mare spargere de anul acesta la un magazin de bijuterii din centrul Londrei.

Au intrat printr-o spărtură pe care au făcut-o în zidul magazinului, și au plecat de acolo cu brățări, pandantive cu diamante și ceasuri de lux în valoare de 300.000 de lire sterline. Au acționat însă neglijent și, acum, după 6 luni au fost prinși. Doi dintre ei, în România.

Românii au pândit mai multe zile magazinul de bijuterii din centrul Londrei şi s-au decis să dea spargerea într-un weekend. Apoi au făcut mai multe greşeli - care i-au ajutat pe poliţişti să îi prindă. Au acoperit o cameră de supraveghere cu vopsea dar nu au ţinut cont că mai sunt şi altele în zonă care i-au surprins, relatează Știrile PRO TV. Au făcut două găuri în pereţii clădirii în care se afla bijuteria. La prima au greşit însă locul şi au ajuns în altă încăpere decât în locul unde erau diamantele. Din această cauză au avut nevoie de două zile ca să dea spargerea.

 

„S-au sustras bijuterii de 300.000 lire sterline”

 

Diana Cheptene-Micu, președinte Curtea de Apel Iași: „S-au sustras bijuterii de 300.000 lire sterline, producându-se şi alte pagube. Au săpat găuri în pereţi pentru a pătrunde în bijuteria din Londra.”

Deschis în 1843, magazinul de bijuterii pe care l-au prădat romanii este unul dintre cele mai cunoscute din Marea Britanie. Hoţii au plecat de acolo cu brăţări şi pandantive cu diamante şi ceasuri scumpe.

Peter Blekley, fost angajat Scotland Yard: „Această infracţiune presupune un anumit grade de planificare şi probabil un anumit grad de experitza în domeniu. Presupun că au avut informaţii din interior ca să comită această infracţiune.”

 

Unul dintre suspecţi a fost capturat în Londra

 

Imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zona magazinului de bijuterii i-au ajutat pe poliţiştii englezi să îi identifice repede pe suspecţi. Le-au găsit maşina. Apoi au aflat unde locuiesc în Londra şi le-au interceptat telefoanele.

Unul dintre suspecţi a fost capturat în Londra, altul acasă, în România, pe străzile din Bârlad, iar cel de-al treilea - în vamă Albita - când se pregătea să fugă în Republica Moldova.

Diana Cheptene-Micu: "Curtea de Apel a dispus predarea lor către Marea Britanie. Autorităţile din Marea Britanie doresc cercetarea lor pentru infracţiunea de jaf şi conspiraţie la jaf."

Vecinul unui suspect: "Ei nu au vrut bijuterii, bani au vrut şi s-au uitat prea mult la filme."

Autorităţile din Marea Britanie nu au comunicat deocamdată dacă au reuşit să recupereze de la români bijuteriile furate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel