LOCKDOWN în Anglia: Poliția face RAZII pe străzi. Se dau AMENZI pe loc, fără avertisment

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV. Sursa: Daily Mail
Foto ILUSTRATIV. Sursa: Daily Mail

Poliția din Marea Britanie a demarat o amplă campanie de verificare a celor care se află pe stradă, în contextul unui nou lockdown sever. Oamenii sunt opriți și întrebați despre motivele călatoriei și amendați fără un avertisment prealabil dacă prezența lor în spațiul public nu se justifică.

Agenții de poliție din Londra opresc oamenii care intră la metrou și le cer numele, adresele și motivul călătoriei. Potrivit publicației Daily Mail, oamenii legii au primit ordine să amendeze pe "oricine iese din casă fără un motiv întemeiat”.

Un grup de ofițeri ai Poliției Metropolitane au patrulat în fața stației de metrou Hammersmith și i-au luat la întrebări pe pasageri despre motivul călătoriei lor.

"Suntem în toată zona Hammersmith pentru a aplica legea și pentru a ne asigura că oamenii sunt pe stradă doar din motive întemeiate. Dacă nu sunteți localnic sau nu aveți un motiv valid pentru a fi afară, atunci veți fi amendat”, a declarat un polițist pentru publicația citată.

Ministrul de Interne: "Oamenii să nu stea pe bănci în parcuri" 

 

Ministrul de Interne, Priti Patel, a dispus ca polițiștii să nu lase oamenii să stea pe bănci în parcuri și i-a îndemnat pe polițiști să verifice dacă cei care circulă în grupuri sunt toți domiciliați la aceeași adresă.

"În ultimele două săptămâni, au fost emise doar 800 de amenzi pentru încălcări ale regulilor COVID", a spus Patel.

Poliția Metropolitană a anunțat că oricine este prins fără mască de protecție sau se află pe stradă fără un motiv adecvat, va fi amendat pe loc, ​​fără avertisment. Cine nu se poate justifica, poate fi amendat cu până la 6.400 de lire, iar cei prinși fără mască vor primi pe loc o amendă de 200 de lire sterline.

Acțiunile poliției nu s-au desfășurat doar la Londra

 

În Birmingham, un cuplu cu un cărucior de copii care se plimba prin centrul orașului, au fost lăsați să plece doar după ce bărbatul a scos bani din buzunar și le-a spus ofițerilor că merg la bancă să plătească o rată.

În Derbyshire, poliția a organizat mai multe filtre în trafic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel